Especials temàtics

Barcelona ‘92

Barcelona ‘92

Els XXV Jocs Olímpics d'estiu de 1992, es van celebrar a la ciutat de Barcelona entre els dies 25 de juliol i 9 d'agost de 1992. Hi participaren 9.356 atletes (6.652 homes i 2.704 dones) de 169 comitès nacionals, que competiren en 32 esports i 286 especialitats.

La cerimònia inaugural va tenir lloc al remodelat Estadi Olímpic de Montjuïc i va donar pas a emocionants jornades on els esportistes van lluitar pels seus objectius. Entre l'original encesa del peveter amb una fletxa amb foc llençada per un arquer i la sortida en vaixell volador de Cobi, la mascota, a la cerimònia de clausura, van donar-se alguns moments memorables. Ho recordem al següent article del Sabies que...

Scherbo en gimnàstica va conquerir 6 medalles d'or, Carl Lewis encara sumava més medalles a les conquerides a les dues edicions posteriors, Alexander Popov era el millor nedador amb dues medalles d'or i altres dues d'argent i la participació per primer cop dels millors jugadors de la NBA dels Estats Units feia possible veure com un equip de bàsquet nord-americà s'imposava molt còmodament a la resta

 


Al voltant del remodelat estadi que només va conservar d'origen la façana, s'hi aixecà l'Anella Olímpica, formada per les piscines Picornell, les piscines de salts de Montjuïc, el camp d'hoquei de Pau Negre, el Palau Sant Jordi, l'edifici de l'INEFC i d'altres instal·lacions a les que es sumaven altres recintes arreu de la ciutat nous o ja existents.

Van fer-se diferents proves a diferents subseus de la província de Barcelona. S'intentava que els esports estiguessin presents a les poblacions on hi havia certa tradició per ells, (d'aquesta manera, Terrassa acollia el hockey, el bàsquet es feia a Badalona, l'Handbol a Granollers, el futbol a Sabadell... ) Això va fer necessàries més viles olímpiques afegides a la principal del Poblenou.

Van ser un èxit organitzatiu i considerats unànimament els millors de la història.  

A continuació et deixem tres pàgines web amb informació sobre aquell esdeveniment que va passar ja fa 25 anys:

I ja per acabar una cerca a catàleg de tots els documents sobre aquella edició dels Jocs Olímpics

Torna a l'especial dels Jocs Olímpics>>