Especials temàtics

Detall prestatge mes info

Les seus olímpiques

Les seus olímpiques

Qualsevol ciutat pot presentar la seva candidatura a organitzar uns Jocs Olímpics. La tria de Tokyo suposa que aquesta repetirà després de ser la organitzadora de l'edició de 1964. Quatre anys abans la tria de Rio de Janeiro va ser una gran novetat ja que éra la primera vegada que els Jocs se celebraven a Amèrica del Sud. Àfrica segueix sent encara l'únic continent que no els ha organitzat mai.

Ara fa 9 anys Londres els va organitzar per tercera vegada, però no és el més normal.

Un cop triada la seu, aquesta s'enfronta a un gran repte que pot portar uns importants beneficis i moltes millores per a les infraestructures de la ciutat. Les instal·lacions esportives es modernitzen o es fan totalment noves.

A continuació hi ha dos vídeos on pots veure exemples de transformacions, com es va fer el Palau Sant Jordi i com va canviar tota la ciutat de Barcelona, de cara als Jocs Olímpics de 1992. I després quatre fotografies més: la remodelació del Coliseum, seu principal dels Jocs Olímpics de 1984, la transformació de l'Estadi Olímpic de Montjuic i dues seus de Londres 2012 construint-se.

Presentem dotze imatges  d'instal·lacions esportives d'edicions anteriors. Són estadis olímpics. Aquests alberguen la flama olímpica mentre es fan els Jocs, a ells es fan les cerimònies i són els que acullen les proves dels esports més importants com l'atletisme.Bé, com hem vist en el cas de Rio no serà així exàctament.
 L'Estadi Panatthinaikó va ser l'estadi principal dels Jocs de 1896 i també va acollir una prova dels més recents de 2004. Fet amb molt de marbre.L'Estadi olímpic d'Estocolm va ser seu principal l'any 1912, els millors jocs de l'època inicial. La seva forma recorda un castell.L'Estadi olímpic d'Amsterdam acull els Jocs de 1928. Amb importants reformes encara subsisteix per a reunions atlètiques.L'Olympiastadion alberga competicions als Jocs de 1936. Després de les reformes adequades ha estat seu de dos campionats mundials de futbol i la final de la Champions League de 2015.Wembley ja tenia 20 anys de vida quan va ser la seu principal dels Jocs de 1948, s'han disputat partits de futbol molt importants i ja s'ha enderrocat.L'Estadi Olímpic de Helsinki va ser el centre de l'edició de 1952. Actualment encara acull importants reunions atlètiques com europeus i mundials d'atletisme.L'Estadio Olímpico Universitario, segon més gran de Mèxic va veure com passaven al seu interior molts dels moments més recordats dels Jocs de 1968.L'Estadi Olímpic de Munich amb la seva característica cuberta va acollir les proves més importants al 1972, de gran us fins fer-se l'Allianz Arena.Es creia que Atenes seria seu un altre cop abans de 2004, així que l'Spyros Louis ja portava uns anys fet abans de convertir-se en el centre del món.El "Niu d'ocell" va deslumbrar el món amb el seu disseny modern i les cerimónies  que es van desenvolupar al seu interior.Aquest estadi fet expressament a una ciutat amb grans estadis, troba el problema d'haver de reinventar-se constantment. Un dels dos estadis olímpics de Rio : Maracanà per a les cerimonies.

Torna a l'especial dels Jocs Olímpics>>