Especials temàtics

Detall prestatge mes info

Les seus olímpiques

Les seus olímpiques

Qualsevol ciutat pot presentar la seva candidatura a organitzar uns Jocs Olímpics. La seva posterior elecció depen de superar un dur procés de selecció en competència amb la resta de ciutats aspirants.

Un cop triada la seu, aquesta s'enfronta a un gran repte que pot portar uns importants beneficis i moltes millores per a les infraestructures de la ciutat. Les instal·lacions esportives es modernitzen o es fan totalment noves.

Desitgem moltíssima sort a la ciutat amfitriona dels Jocs Olímpics d’Estiu 2024. Però saps quina serà?

 

París, repetirà per segon cop, serà l'organitzadora de la 33a edició després de molts intents i d'una anterior organització a l'any 1900, és a dir va acollir la segona edició dels Jocs Olímpics moderns

La primera edició es va celebrar a Atenes per seguir la tradició dels Antics Jocs Olímpics celebrats a l'Antiga Grècia. Aquesta capital també es troba entre les ciutats que han repetit seu ja que va ser l'organitzadora dels Jocs Olímpics de l'any 2004. 

Altre ciutat seu que ha repetit en dues ocasions ha estat Tòquio, la seva tria com a organitzadora l'any 1964 representava el primer cop que se celebraven a territori asiàtic i a la 32a edició van repetir experiència. Seul i Beijing han estat les altres ciutats asiàtiques organitzadores. 

Austràlia, al continent d'Oceania, també ha organitzat dues edicions diferents, Melbourne 1956 i Sidney 2000

La tria de  Rio de Janeiro va ser una gran novetat ja que éra la primera vegada que els Jocs se celebraven a Amèrica del Sud. Àfrica segueix sent encara l'únic continent que no els ha organitzat mai.

Quins criteris es segueixes per escollir una ciutat com a seu olímpica? Doncs per davant de tot la seva capacitat organitzativa, la qual cosa va directament relacionada amb la seva situació econòmica.
També es tenen en compte les propostes més sostenibles, les que proposin infraestructures ja existents o amb capacitat de construcció, la popularitat de la candidatura, l’entorn i la metereologia!
Com s’han repartit a nivell geogràfic les seus dels Jocs Olímpics moderns? Ha estat equitativament o hi ha algun continent més desafortunat?

La resta de sues olímpiques que encara no hem nombrat són (per ordre de la data de celebració) :

Saint Louis, Londres, Estocolm, Berlín, Anvers, Amsterdam, Los Ángeles, Hèlsinki, Roma, Ciutat de Mèxic, Munic, Mont-real, Moscou, Barcelona, Atlanta ... Totes han estat, en algun moment, ciutats olímpiques.

Però... alguna d'aquestes ciutat va voler repetir l’experiència... i ho va aconseguir!!

 

Efectivament Londres és la guanyadora d'aquesta competició de la quantitat encara que quan l'any 1928 Los Angeles torni a organitzar els Jocs Olímpics, serà també el tercer cop que ho faci després de les edicions de 1932 i 1984.