El bibliobús del mes (Global)

20è Aniversari de la reconstrucció del Liceu

El 7 d’octubre de 1999 el Gran Teatre del Liceu va reobrir les seves portes un cop duta a terme la reconstrucció posterior a l’incendi del 1994, que en va destruir totalment l’escenari i el pati de butaques.

El Liceu, ubicat a les Rambles de Barcelona, ha mantingut la funció de centre cultural i artístic de la ciutat a través del temps malgrat haver estat testimoni d’una sèrie d’incidents, com l’abans esmentat incendi, un atac bomba el 1893 o un altre incendi el 1861.

Per celebrar el 20è aniversari de la reconstrucció, que es va poder fer en un temps rècord gràcies al recolzament de les institucions, el patrocini de les empreses i les donacions de particulars, es programarà l’òpera Turandot, de Giacomo Puccini, la mateixa obra que estava en cartell abans de l’incendi.

Al llarg de 2019 les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona han programat activitats per acostar l’òpera i la música clàssica al públic general a través d’audicions, espectacles, conferències i oportunitats exclusives per assistir “in situ” al Liceu per viure en primera persona grans espectacles d’òpera i de concerts de música clàssica.

Retalla el bibliobús

Els bibliobusos circulen pels pobles de la província amb moltes propostes per a tu. Ara en pots tenir un a casa teva si et descarregues aquesta làmina i segueixes les instruccions.

Memòria sobre rodes

Memòria sobre rodes és un projecte adreçat als infants del cicle superior de primària dels municipis que visiten els bibliobusos de la Xarxa.

Es vol recuperar la memòria històrica a través de la recollida de fotografies antigues i testimonis orals, perquè els infants sàpiguen com era el seu poble fa més de 50 anys.

Els nois i noies del cicle superior de l'Escola Muntanyola ja van presentar el seu treball als responsables del Bibliobús Tagamanent, pots veure els resultats en aquest vídeo:

 

Més informació sobre el projecte.

Al web Memòria sobre rodes pots veure aquest treball i d'altres que s'estan duent a terme.