Society

A continuació et presentem quatre contes molt diversos on pots veure els diferents tipus de societats en que es poden dividir les comunitats i com aplegats poden lluitar contra les injustícies.

També podràs trobar a les biblioteques algunes obres de coneixement que tracten d'explicar-te les diferents formes d'organització (des de les diverses classes socials que es poden trobar fins a una regla concreta molt particular d'un estat : La Constitució.

Cómo puede ser la democracia

La unió fa la força

La Teva cançó : adaptació d'un conte africà

El Libro de la selva

 

Hay clases sociales 

Tribus

Un autobús caído del cielo

La constitución explicada a mis nietas

 

Mira les recomanacions de dos dels relats de ficció destacats:
 

La Teva cançó : adaptació d'un conte africà 

Castel-Branco, Inês

Barcelona : Fragmenta, 2016

Disponibilitat al catàleg Aladí

Algunes societats viuen en comunitat, i això vol dir que les famílies van més enllà dels pares, avis, germans, tiets o cosins. La teva cançó és la música que t'acompanya durant tot la vida i que els teus veïns t'ajuden a recordar-la cantant-la en moments claus de la vida. Però també és aquella cançó que et canten quan t'equivoques. Però no per recordar-te que t'has equivocat, sinó per recordar-te totes aquelles coses bones que has fet fins llavors.


El libro de la selva

Kipling, Rudyard, 1865-1936

Milano : Gribaudo, 2018

Disponibilitat al catàleg Aladí

El conte d’en Mogwli i els seus amics retrata les diferents maneres de viure de diferents éssers vius. Els llops viuen sota l’organització que podríem dir-ne “la llei del més fort”. Els humans organitzen el seu poble amb jerarquia, mentre que a la selva hi mana la “llei de la selva”, que uneix tots els éssers que hi viuen i els connecta basant-se en un sentit ecològic i d’essència de la vida.

 

Ves a l'especial de l'art de la política