Article detail - Gènius

Article

La dieta mediterrània
La dieta mediterrània

Aliments molt sans

La dieta mediterrània és una mena de patró alimentari que dóna importància a alguns aliments per davant d'uns altres amb una cura especial per la qualitat dels productes emprats.

Formen part d'aquesta dieta les fruites, les verdures, els llegums, l'oli, la pasta, l'arrós... molts productes que en ser consumits d'una manera equilibrada i amb mesura  són molt convenients per la salut. Sobretot evita els productes grasos i limita molt la presència de les carns vermelles.

La nostra terra, d'igual manera que gran part dels territoris banyats pel Mediterrani, ja produeix la majoria d'aquests productes que formen aquesta dieta, així no hem de fer un esforç especial per tenir una alimentació molt sana.  

Hi ha diferents estudis científics que destaquen molts dels productes que integren aquest conjunt com beneficiosos per evitar del cor i alguns tipus de càncer. Es pot considerar una dieta totalment contraposada a la que s'ofereix a llocs Amèrica del Nord.

El 16 de novembre de 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco sota la denominació «La dieta mediterrània» d'Espanya, Itàlia, Grècia i Marroc.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació