Gènius - Biblioteca Virtual

Article detail

Article Article

Alfabet
Alfabet

Imatge extreta de Mienciclo Universal, article "Alfabeto".

Average (1 Vot)

(Del llatí Alphabetum, i aquest de les dues primeres lletres del grec, alfa i beta.) L'adquisició del llenguatge va determinar el curs de l'evolució humana fent-la diferent a la dels altres animals. El domini de la seva representació gràfica va permetre el desenvolupament de les primeres civilitzacions.

Des dels primitius assajos del paleolític superior fins l'època actual, la representació gràfica del llenguatge ha conegut una llarga història marcada per una clara tendència a l'abstracció. Un element decisiu en aquesta tendència seria la creació dels diferents alfabets, que en sentit ampli es poden definir com un conjunt de signes o caràcters que reprodueixen els sons del llenguatge.
 
L'escriptura cuneiforme és el sistema més antic conegut pels documents. Es diu així perquè els signes gravats a sobre del fang tenien forma de cunya. Aquesta escriptura es va estendre per tota l'Àsia Menor.
 
Hi ha hagut una gran evolució i diversificació dels alfabets al llarg dels temps. Uns personatges que ajuden a la difusió de l'escriptura i el coneixement són els  copistes. Per altra banda l'objecte que ens ha ajudat més a comprendre un tipus determinat d'escriptura, la jeroglífica egípcia, és la Pedra de Rosetta.

Source: Text extret de Viquipèdia