Article detail - Gènius

Article

Els bolets
Els bolets

Un bolet aillat

Els bolets són la part externa d'alguns fongs. Aquest es desenvolupen exclusivament a partir de matèria orgànica en descomposició.

Aquesta part és la planta que viu, creix i transforma els seus organs reproductors per reproduir-se finalment mitjançant espores.

Distinguim dues parts fonamentals que són el peu i el barret, però a vegades hi ha tipus de bolets que no arriben a aquesta forma, pot presentar altres tipus de filaments o no passar d'una fase embrionaria. La forma del barret és clau per la seva classificació.

Proliferen després de les plujes amb un clima relativament temperat, és a dir a la tardor. Es recullen amb un cistell que ajuda a la seva conservació.

La carn dels bolets pot ser gruixuda o prima. Són molt reconeguts exemplars pesats de carn sabrosa i gruixuda. Els colors poden ser molt diversos, marrons blancs, violetes...

La reina dels bolets verinosos és tóxicas "Amanita phalloides" , amb un barret verd encara que a vegades és molt pàlid fins arribar al blanc.
 

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació