Gènius - Biblioteca Virtual

Article detail - Gènius

Article

El petit príncep
El petit príncep

Alguns dels elements del conte

Average (0 Votes)

Antoine de Saint Exupéry va tenir com a professió i passió primer de tot la de pilot d'avió però va ser un escriptor molt reconegut ja que va explicar en diversos relats les seves aventures en aquesta època on tot just començava l'aviació comercial.

Una de les seves últimes obres va ser la més coneguda i se situa entre les més prestigioses en el conjunt de la literatura universal, es tracta de El Petit Príncep

El narrador del petit príncep és un un aviador que, de resultes d'una avaria del motor del seu avió, ha hagut de fer un aterratge al mig del desert, es veuen per tant algunes similituds amb la vida de l’autor.

L'endemà del seu aterratge forçat, d'una manera inesperada coneix al Petit Príncep. L'aviador sent curiositat per la procedència d'aquesta criatura i dia rere dia, el Petit Príncep li va revelant la seva història a l'aviador.

En el transcurs d’aquest relat surten uns personatges que representen formes de ser dels adults no massa convenients, es tracta doncs d’una crítica a determinats comportaments.

Source: Xtec