Gènius - Biblioteca Virtual

Article detail

Article Article

Unió Europea
Unió Europea

Seu de la Comissió europea a Brusel·les

Average (0 Votes)

La Unió Europea (UE) és la unió econòmica i política d'un grup de països d' Europa.

Inicialment no es deia UE, sinó CEE (Comunitat Econòmica Europea) i estava integrada per només sis països, però l'any 1993 va canviar el nom de CEE pel de UE.

Actualment compta amb 28 països membres, però aquesta xifra va canviant perquè cada vegada són més els països que volen formar part de la UE, però abans han de complir una sèrie de requisits per a ser admesos.

La UE disposa d'unes institucions i organismes que s'encarreguen entre d'altres temes, d'elaborar les lleis comunitàries (Parlament Europeu , precisament ara seran les Eleccions) i de fer-les complir (Comissió Europea).

Gràcies a la UE, s'han eliminat les fronteres, tenim una moneda única (Euro), els governs col·laboren per a millorar en educació, medi ambient i solidaritat,  entre d'altres.

El 9 de maig se celebra el Dia d'Europa, perquè el mateix dia de l'any 1950, el ministre francès Robert Schuman, va fer una declaració on expressava la necessitat de cooperació econòmica, per part de totes les nacions europees, per aconseguir augmentar el benestar dels seus habitants i evitar més guerres innecessàries.

Podeu conèixer i participar en alguna de les activitats que se celebren tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, així com assistir a les activitats i jornades de portes obertes, que es fan a diferents ciutats d'Europa.

Descobriu d'una manera molt divertida, més coses sobre la UE clicant el següent enllaç

Source: Web de la Unió Europea