Article detail - Gènius

Article

El Teatre
El Teatre

màscares i escenari

El dia 27 de març, se celebra el Dia mundial del teatre. Va ser iniciativa de l'Instituto Internacional del Teatro (1961), amb l'objectiu que la gent del món del teatre comparteixi amb el seu públic, la seva visió del teatre i la seva capacitat per contribuir a la pau i l'entreteniment.

És un dia en el que es realitzen moltes activitats: festivals internacionals, actuacions gratuïtes, jornades de portes obertes en teatres, actuacions teatrals en carrers i places de pobles i ciutats...

Però un dels actes més importants d'aquest dia, és el Missatge Internacional, on una destacada figura de les arts escèniques, és convidada a compartir les seves reflexions sobre el teatre. Aquest missatge es tradueix a més de 20 idiomes, i es llegeix per a tots els espectadors abans de les actuacions en els teatres de tot el món.

Sabeu qui va ser l'autor del primer Missatge Internacional ?, en Jean Cocteau. Aquest any, l'encarregat és en Krzysztof Warlikowski, un director de teatre i òpera polac. Si voleu llegir el seu missatge ho podeu fent clicant el següent enllaç.

Pèro què és exactament això del teatre?. El teatre forma part del grup de les arts escèniques, com la dansa, el circ, l'òpera..., i té el seu origen a la Grècia clàssica.

Els fundadors del teatre tal i com el coneixem actualment, van ser els creadors de tragèdies com Sófocles i Esquilo, i de la comèdia, on va destacar Aristòfanes.

Aquestes representacions teatrals, permetien expressar les idees polítiques, socials, culturals i religioses del moment i per tant donen resposta als temps en que van ser creades pels seus autors. 

El teatre és un gènere literari pensat per a ser representat per actors, (a vegades també s'utilitzen titelles...), que solen portar un vestuari i maquillatge adients als personatges que interpreten.

I per a la posada en escena, es fan servir decorats especials, i es té molta cura amb la il·luminació, el só, etc....

A les biblioteques de la Xarxa Municipal, podeu trobar les obres de molts dels autors que han destacat en aquest gènere, com William Shakespeare (Les Obres de William Shakespeare),  Molière (El Malalt imaginari), Calderon de la Barca (La Vida es sueño), i Lope de Vega (Fuenteovejuna), entre d'altres.

També podeu trobar descomptes interessants a molts dels teatres de la província de Barcelona, a l'apartat Avantatges del Gènius

Vés a la plana especial sobre teatre

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació