Article detail - Gènius

Article

Animals de companyia
Animals de companyia

Diversos animals de companyia

Quan sentim a parlar d'animals de companyia, de seguida pensem en un gos o un gat, oi? I és que en realitat, són els animals que més famílies crien i mantenen a les seves llars. 

Si bé, hi ha persones que adopten com a mascotes altres tipus d'animals com ocells, peixos, aranyes, escorpins...  els animals de companyia solen ser bufons, afectuosos, i gens perillosos.

El cert, és que cuidar d'un gos o un gat, o qualsevol altre ésser viu, és una manera divertida de complir compromisos i tenir un company de joc. Però també una gran responsabilitat que cal assumir (se'ls ha de netejar, donar de menjar i beure, passejar...) 

Molts estudis confirmen que la relació amb els animals de companyia, millora la qualitat de vida de les persones: les fa estar més actives, evita l'avorriment, proporcionen companyia ...

També hi ha animals de companyia que ajuden a persones que tenen algun tipus de dificultat, sobretot visual o auditiva. Segur que en més d'una ocasió, has vist pel carrer a persones cegues que porten un gosset, oi? Són gossos que han estat ensinistrats per guiar a aquestes persones i avisar-los de qualsevol perill o atac que puguin percebre.

I és que els animals de companyia estan molt presents a les nostres vides: quan som petits sempre ens regalen algun peluix que imita a algun animal domèstic, oi? I llegim contes o còmics  (Snoopy), veiem sèries de televisió (Garfield) pel·lícules al cinema (La dama i el vagabundo) on també són les protagonistes. També podem saber més coses d'un gos Collie molt famós: Lassie.

Si vols conèixer més coses sobre els animals de companyia, a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, trobaràs molt material, des de contes com El Rei de la casa, i Brisca a llibres sobre consells per tenir-ne un, com Els Animals de companyia  i El Meu animal de companyia.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació