Image detail - Gènius

Image

Astroboy
Astroboy

Coberta d'un dels números de la sèrie

És un dels còmics més coneguts i admirats d'Osamu Tezuka. Està protagonitzat per un robot amb cos de nen, que té sentiments, pensaments humans, uns sentits molt desenvolupats i  una intel·ligència molt gran. Pràcticament un superheroi. El Dr.Tenma, és un científic que va perdre al seu fill en un accident de cotxe, i és qui crea aquest robot a imatge d'aquest. El número 1 en paper va sortir l'any 1958.

Es va fer una sèrie de televisió, amb 193 capítols, en blanc i negre,  emesa per primer cop durant els anys 1963-1966. Als anys "80", van fer una nova adaptació de la sèrie, on els capítols eren més curts i en color. Més recent és la de l'any 2003, que es fa en motiu del 40è aniversari de l'obra d'Osamu Tezuka, amb les últimes tècniques d'animació i color digital.

També l'any 2009, es va estrenar la pel·lícula Astro Boy, una adaptació cinematogràfica del còmic d'Osamu Tezuka. 

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació