Gènius - Biblioteca Virtual

Image detail - Gènius

Image

Cavall de Troia
Cavall de Troia

Recreació del mític cavall

Average (0 Votes)

És una llegenda (1) on el poeta grec Homer, a la seva obra La Ilíada, narra la guerra que els grecs van mantenir durant deu anys amb Troia.

Segons Homer, fa milers d'anys, en un lloc remot de la Mediterrània, les dues nacions més poderoses de la Terra van enfrontar-se en un conflicte terrible: la guerra de Troia.

Tot va començar quan el príncep troià Paris s'enamora d'Helena, la dona de Menelau, el rei d'Esparta, i la rapta. Llavors Menelau declara la guerra als troians i els guerrers grecs es desesperen perquè els anys passaven i no sabien com conquerir la ciutat.

Llavors a un dels seus guerrers, Ulisses, se li va acudir un pla per vèncer l’enemic: construir una immensa estàtua de fusta en forma de cavall  en la qual es van amagar Ulisses i els seus homes. Els troians, creient que era una ofrena religiosa, l’introduïren a la ciutat. Però a la nit, quan tothom dormia, de dins el cavall surten uns quants guerrers grecs que s'hi havien amagat i obren les portes de la ciutat perquè hi pugui entrar el seu exèrcit. Els grecs troben Helena i destrueixen la ciutat de Troia.

Què t’ha semblat aquesta narració?

I ara una curiositat. En el llenguatge informàtic, es diu “troià” a un programa que es presenta com i que a inofensiu per animar l’usuari a instal.lar-lo, sovint amb conseqüències nefastes.

(1) Llegenda: narració, oral o escrita, d'aparença més o menys històrica, amb una major o menor proporció d'elements imaginaris o mitològics.

El cavall de Troia, adaptació d'una llegenda mitològica

il·lustracions de Francesc Infante, guió de Núria Font

Barcelona : Cruïlla, 2004.

Consulta al catàleg Aladí

 

 

La Iliada contada a los niños de Homero

por Rosa Navarro Durán con ilustraciones de Francesc Rovira.

Barcelona : Edebé, 2017

Consulta al catàleg Aladí

 

 

Source: Xarxa de Biblioteques Municipals