Gènius - Biblioteca Virtual

Image detail - Gènius

Image

Torre de control de trànsit aeri
Torre de control de trànsit aeri

Avió i torre de control a un aeroport d'Holanda

Average (0 Votes)

Segurament que si has viatjat en avió, saps què és una torre de control, oi ? Per als que encara no ho sabeu, la torre de control és una mena d'oficina d'observació, on es porta la direcció i control de tota l'activitat de l'espai aeri.

Estan equipades amb aparells molt sofisticats, que estan controlats per moltes persones que vetllen per la seguretat de tothom, i estan situades en zones de gran visibilitat i a una gran alçada.

Segur que has sentit a parlar dels controladors aeris, són les persones que donen les instruccions als pilots, bàsicament els hi diuen quina pista han d'usar (per a enlairar-se o aterrar), quines són les condicions climatològiques (vent, boira, temperatura), fins i tot els avisen de l'existència d'ocells, que poden ser molt perillosos, ja que poden provocar accidents.

A més, les torres de control s'han convertit en símbols d'arquitectura moderna, que en molts casos són considerats punts de referència o símbols d'una ciutat.

Clicant el següent enllaç, veuràs les torres de control més altes i impressionants del món. Les 5 més altes, que t'ensenyem a les fotos superiors, es troben a Tailàndia, Malàisia, Estats Units, Japó i la Xina.

Source: Xarxa de Biblioteques Municipals