Image detail - Gènius

Image

L'ikebana
L'ikebana

Exemple d'ikebana

Segur que alguna vegada has sentit aquesta paraula, però saps exactament què és l'Ikebana? Es tracta d'una de les arts tradicionals del Japó, amb més de 500 anys d'història, que consisteix en la composició d'ornaments florals, amb branques, flors, fulles, herbes...

Existeixen diferents modalitats, des de les més senzilles, fins a enormes paisatges. Està molt relacionada amb la veneració a la natura, i és una forma de vida, on la senzillesa i l'harmonia tenen molta importància.

Practicar l'ikebana, és una forma de meditació, ja que ens hem de concentrar únicament en el que estem fent, però requereix del coneixement de certes tècniques. 

 

Com cada any, el Saló del Manga de Barcelona promociona certs costums japonesos entre ells el propi ikebana.

Si vols saber més coses sobre aquesta tècnica, trobaràs llibres a les biblioteques de la Xarxa de Municipis de Barcelona, com Ikebana : el arte tradicional japonés del arreglo floral , i Ikebana : un nuevo enfoque de los arreglos florales japoneses.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació