Image detail - Gènius

Image

Menhirs
Menhirs

Menhirs a Escòcia

Durant el neolític, una de les etapes de la prehistòria, algunes cultures van construir monuments amb enormes blocs de pedra, anomenats "monuments megalítics" (mega significa "gran", i lític significa "pedra). 

La seva funció bàsicament era de sepulcre i de monument funerari, i tant podien ser col·lectius com individuals.

Entre aquests tipus de monuments es troben els menhirs, que són monuments formats per una gran pedra clavada verticalment a terra.

Normalment marcaven llocs importants,  i s'agrupaven en fileres, com els de Carnac (França ), si bé també algunes vegades seguien una agrupació en cercles, com el conegut  de Stonehenge (Anglaterra).

A Catalunya també podem trobar i visitar alguns menhirs, com el de Mollet,  Roses (Menhirs de la Casa Cremada), i el de Santa Maria de Martorelles (Menhir de Castellruf), entre d'altres.
 

 

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació