Special Collections
La passió per la gastronomia i les necessitats informatives de gran part de la població al voltant del que mengem i bevem, ha provocat la creació del centre d'interès de cuina. En aquest espai de la biblioteca proposem posar-hi tot un seguit de llibres relacionats amb la temàtica alimentària i gastronòmica.
La bibliografia es divideix en 5 grans conceptes:
- Gastronomia i Restauració
En aquest apartat proposem posar-hi tots aquells documents que tractin directament del tema de la història i el desenvolupament de la cuina al llarg del temps, així com del parament de la taula i els de protocol. També hi anirien els llibres més tècnics sobre la matèria.
- Fogons
Aquest serà el més extens. La proposem és posar-hi tots els documents que ofereixen receptes de cuina. També es pot subdividir en diferents apartats, sempre depenent de la quantitat de document que posseeixi la biblioteca. En proposem tres:
- Postres: S'hi col·locarien els receptaris de cuina de postres.
- Cuina d'Autor: en aquest apartat s'hi posarien els llibres de cuina dels cuiners reconeguts com a tals (Adrià, Roca, Arzak, Santamaria, Berasategui, Ruscalleda, Aduriz, Oliver, Blumenthal...)
- Règims: en aquest apartat s'hi posarien tots aquells documents que tractessin de receptes de cuina per a dietes en concret, per exemple: cuina per a cel·lìacs, cuina per a diabètics, les receptes de cuina de Dukan, però no el mètode per aprimar.
- Cuines del Món
En aquest apartat proposem posar-hi tots aquells documents que tractin de la cuina d'una determinada cultura: Cuina italiana, cuina africana, cuina oriental...
- Productes
En aquest apartat es proposa de posar tot aquells documents que tractin d'un ingredient principal com pot ser el Foie-gras o la xocolata i les mil maneres de cuinar-los. També s'hi posarien tots aquells documents que es troben en el número 63.7 i 63.8 i que tracten sobre els productes derivats dels animals i que tinguin a veure amb la manera de cuinar-los, no amb la seva producció.
- Begudes
En aquest apartat es proposa de posar-hi tots aquells documents que facin referència a tot tipus de begudes ja siguin alcohòliques o no, des de l'aigua i els seus tractats d'aigües amb gas, fins al whisky i tota mena de destil·lats, passant per les cerveses, el vi, el tè, el cafè la, xocolata...