Special Collections

Fons especial de Novel·la romàntica - Terrassa. Biblioteca Districte 3

Des de la seva inauguració al 2011 la Biblioteca del Districte 3 de Terrassa acull un important fons de novel·la romàntica, en constant creixement a causa de la seva gran demanda. Conté més de 1.600 llibres.

Dins d'aquest gènere literari hi ha diferents especialitats:

  •  Romàntica històrica: Encara que inclou tots els temps i llocs, des de la prehistòria a la Segona Guerra Mundial, alguns escenaris son molt recurrents com l'Edat Mitjana (amb invasions de víkings i lluites entre saxons i normands), la del Regència britànica i/o època victoriana (Anglaterra i Escòcia del segle XIX), la conquesta de l'Oest o la Guerra Civil dels EUA. En moltes ocasions cerquen escenaris exòtics de qualsevol continent, les protagonistes son gairebé sempre occidentals que s'han de subjectar als estereotips com heroïnes verges e inexpertes sexualment i herois experimentats, en moltes ocasions masclistes, degut a l'època i moment històric en el qual se situen les trames.
  • Romàntica contemporània: Es centra en els problemes de la parella, del sexe y del flirteig. En aquest tipus de novel·la normalment es tracta la llibertat sexual i independència econòmica femenina, donat que les heroïnes verges i els nobles llibertins resulten anacrònics dins dels escenaris actuals. Moltes tenen un alt grau de suspens, per la qual cosa es coneixen també com "de suspens romàntic".
  • Romàntica fantàstica: Moltes novel·les romàntiques tracten de viatges al través del temps, permetent als protagonistes viure en altres èpoques però amb mentalitats pròpies de la seva. Les històriques i contemporànies, a més s'han ramificat i barrejat amb altres gèneres literaris variats com la ciència ficció, fantasia, paranormal o psíquic.
  • Romàntica paranormal: L' argument principal de les novel·les paranormals descriu una relació amorosa entre un ésser humà i un vampir, dimoni, fantasma, fada, elf, home llop... Aquesta relació es veurà frustrada perquè els seus estirps no aproven d'idil·li.Dins l'argument del gènere paranormal hi podem trobar d'altres subgèneres com el misteri, l'horror i el suspens. La fantasia urbana també està inclosa dins del gènere paranormal i, molt sovint, barreja elements de la vida contemporània (experiments, noves tecnologies, guerres...) amb sobrenaturals (telepaties, telecinesis o poders extrasensorials).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Política  de col·lecció:

 

 

 
Subjects: Novel·la
Labels: novel·les romàntiques