Special Collections

Teatre i arts escèniques

La Biblioteca Josep Janés disposa d'un fons especial de teatre i arts escèniques des de la seva inauguració l'any 2002, especialització motivada per la seva proximitat física al Teatre Joventut.

Actualment, el fons especial de teatre i arts escèniques es localitza a la tercera planta (de lliure accés) i al magatzem (prèvia petició al personal bibliotecari).

El fons especial està compost per diversos tipus de documents: llibres, pel·lícules de cinema basades en obres teatrals o amb fil argumental relacionat amb el món del teatre i les arts escèniques, obres teatrals en DVD i CD d'espectacles musicals o bandes sonores de musicals portades al teatre. La Biblioteca també disposa d'una secció de fons especial infantil.

Aquest fons està en continu creixement i periòdicament s'amplia amb noves adquisicions. 

La Biblioteca edita dos butlletins relacionats amb el fons especial: el butlletí de novetats "Què hi ha de nou?" i un monogràfic bimestral per donar a conèixer el nostre fons temàticament: dramaturgs, actors, escenografia, titelles, dansa, circ, història del teatre, etc. Podeu consultar els butlletins a la pàgina web de la Biblioteca Josep Janés, en paper amb els documents exposats a la pròpia Biblioteca o si ho preferiu el podeu rebre per correu electrònic.

La Biblioteca organitza trimestralment un club de lectura teatral que consta de dues sessions i una sortida al Teatre Joventut per veure la obra de teatre de la qual s'està parlant al club de lectura.

La Biblioteca també sorteja o regala de forma habitual entrades de teatre que es representen al Teatre Joventut. Es realitzen activitats relacionades amb el món del teatre: conferències, trobades amb professionals del món del teatre, etc.

Per útlim, la biblioteca també col·labora en el prestatge virtual d'arts escèniques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb molta més informació del món del teatre i les arts escèniques al vostre abast.

Us convidem a conèixer el nostre fons especial, a fer suggeriments i a gaudir de la lectura i del teatre.

Podeu consultar les novetats del fons especial de teatre a través del nostre Issuu.

Subjects: Espectacles , Teatre
Labels: arts escèniques