Special Collections

Moviments socials

La Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero disposa d'un Centre d'Interès en Moviments Socials.

La tria del tema sorgeix, d'una banda, perquè es tracta d'un barri que des dels anys seixanta ha estat una referència pel que fa a les reclamacions veïnals i el moviment associatiu de la ciutat, i, de l'altra, perquè no hi ha cap biblioteca de Barcelona, ciutat de llarga tradició associativa i participativa de la societat civil, que estigui especialitzada en els moviments socials.

En aquest sentit, el centre d'interès en moviments socials neix amb la intenció de ser un conjunt de recursos per conèixer, aprendre i crear. Al mateix temps, vol ser testimoni dels moviments associatius que neixen de la societat civil i espai per a la formació i el desenvolupament d'iniciatives ciutadanes.

El centre d'interès inclou obres en diversos formats i suport documental: monografies, revistes, fanzins, DVD, etcètera, relacionats amb els moviments socials.

El fons gira sobre dos eixos conceptuals que es corresponen amb les dues seccions temàtiques de la col·lecció: la secció de recursos proporciona eines per a la creació de coneixement i el desenvolupament d'experiències per part de les persones amb documents pràctics per al disseny, la creació, la gestió i el desenvolupament de projectes de participació ciutadana; la secció de testimoni s'ofereix com a font de coneixement i mitjà de transmissió de coneixement i experiències dels moviments associatius. Aquestes dues seccions, integrades per monografies, es complementen amb la secció d'audiovisuals i la secció de revistes i fanzins relacionades amb els moviments socials.

New items:

 


 


 

 

Subjects: Moviments socials drets humans feminisme ecologisme gais-lesbianes...
Labels: