Reading guide
Esport i nutrició
La pràctica habitual esportiva ha d’estar acompanyada d’una alimentació sana i equilibrada que proporcionarà beneficis en el pes, el control del colesterol, i la prevenció de malalties (només per destacar alguns aspectes)
Aquesta guia aporta obres d’autors molt reconeguts en els camps de la salut i l’esport que aconsellen receptes molt saludables
Gaudeix dels avantatges dels apats més nutritius!
Date created: 25/05/2017
Last updated: 25/05/2017
Guide sections
L'alimentació al món de l'esport
S'ens diu la despesa energètica als esports més coneguts i esportistes d’elit ens expliquen quina és la seva dieta per poder dur a terme la seva activitat física.
El llibre que us recomanem dóna breus però pràctiques indicacions per a una alimentació orientada a la vida d’una persona esportista.
L’autora comparteix amb els lectors els seus consells d’alimentació i explica com incorporant a la dieta diària aliments naturals i saludables es pot aconseguir el màxim rendiment esportiu.
Trobaràs aliments naturals que permeten viure i competir millor, a més a més d’un anàlisi de l’eficàcia real de diferents productes per a esportistes que podem trobar al mercat.
Aquesta guia està dirigida a persones que corren i pretén ajudar al lector a conèixer què hi ha de veritat i què són simples mites en l’alimentació dels corredors.
Manual pràctic que vol aportar als esportistes la millora dels seus exercicis a través d’una bona alimentació.
Aquesta obra tracta la nutrició des d’un punt de vista professional.
Olga Brunner és una dietista i assessora nutricional que presenta unes receptes sanes que són una alternativa perfecta als productes industrials.
Aquest llibre ofereix els millors consells i les millors receptes per preparar l’abans, el durant i el després de tota cursa.
Es creia que l’alimentació dels esportistes ha d’estar basada en hidrats de carboni. Es promou que estigui fonamentada en greixos com a combustible i en proteïnes per a regenerar-se.
El manual inclou menús, consells i suggeriments que poden ajudar a millorar el rendiment esportiu, tot gaudint d’una gran varietat d’aliments rics en nutrients.
Sembla ser que la chia és la font natural d’omega 3 més important que es coneix, veurem amb tota mena de detall els beneficis d’aquesta llavor, que com que no té gust es pot combinar amb tot tipus d’aliments.
Sabies que el rendiment esportiu d’alt nivell pot millorar si adoptes l’alimentació dels nostres avantpassats de l’edat de pedra?
L’autor ens exposa 5 fases amb les quals, si les seguim, podrem perdre pes i participar en condicions favorables en competicions esportives.
Aquest llibre és un complement ideal per a poder acompanyar l’activitat física amb una alimentació saludable.
L'objectiu d'aquesta obra és fixar unes bases nutricionals que serveixin a tothom, també per millorar el rendiment físic dels esportistes.
És un llibre que recull, entre d’altres, consells i receptes per fer senzilla la vida del corredor amateur.
Aquest llibre permet a l’esportista trobar la dieta que més s’ajusti a l’esport que practica, establint un règim d’apats que cobreixi les seves necessitats nutricionals.
L'autor ha col·laborat com a metge especialista en diverses federacions esportives nacionals i també amb esportistes d’elit. Exposa les bases fonamentals de l’alimentació i les pautes dietètiques especials que poden modificar l’estatus nutricional de l’esportista.
Els continguts d'aquest llibre són els mateixos que s’imparteixen a les assignatures sobre aquesta disciplina, dins de la llicenciatura en Nutrició.
Petits consells alimentaris adreçats a persones que practiquen esport habitualment i a més podem trobar rutines alimentàries d’esportistes d’elit explicades per ells mateixos.
Monique Ryan (nutricionista que ajuda a esportistes de resistència d'elit) exposa conceptes específics de nutrició aplicables a l'atletisme, el ciclisme, el triatló i la natació, que serviran per millorar el rendiment dels esportistes d'aquestes disciplines.
L’elecció de Nandu Jubany i Kilian Jornet es va basar en els “punts en comú que tenen: són personatges d’elit en cadascun dels seus àmbits, però a la vegada ens són molt propers.
Els tres autors d’aquest text són professors experts en la fisiologia de l’exercici i la nutrició a l’esport. És un llibre pensat perquè serveixi de text universitari en programes de preparació professional de matèries com la salut, l’educació física, l’entrenament esportiu, la medicina i la nutrició esportiva.