Reading guide

La fruita a la cuina

La fruita a la cuina
Guide created by:
  • Sant Vicenç dels Horts. Biblioteca Les Voltes

A la cuina tradicional trobem l'origen i la inspiració dels plats i receptes que coneixem actualment. És una cuina plena de costums, de tradicions i de tècniques que ens inspiren i donen sentit i forma a la  cuina actual.

Quan ens endinsem en les receptes dels llibres que hem escollit podem prendre consciència que els contrastos de dolç i salat hi han estat presents des de l'antiguitat, i que la fruita ha estat un ingredient essencial de la cuina aportant acidesa, dolçor, lleugeresa, textura, olor, color i contrasts.

En els llibres podem trobar receptes de tot el món des del paleolític, passant per  l'edat antiga, l'època medieval i renaixentista fins als nostres dies. Des d'amanides fins a plats de peix i de carn estofada elaborats amb magrana, figues fresques, peres, raïm, síndria, i també les fruites més habituals com poden ser la poma, el préssec i els cítrics.

En el fons bibliogràfic sobre cuina tradicional de què disposa la Biblioteca Municipal Les Voltes, hi podem trobar una part de les obres del llegat que el famós cuiner Josep Lladonosa i Giró va fer a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Josep Lladonosa ha estat al capdavant de cuines de restaurants de molta anomenada com el de l'Hotel Majestic, el Quatre Barres i el 7 Portes. Però, sobretot, hem de destacar la important recerca que ha portat a terme sobre la cultura culinària a Catalunya des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat.

 

Associació d'amics i amigues de Josep Lladonosa

Podeu consultar també la guia de lectura en paper.

Date created: 30/05/2024

Last updated: 12/06/2024

Cuinar amb fruita



Back to top