Figure detail - Gènius

Figure

Mary Anderson
Mary Anderson

Un cotxe antic amb eixugaparabrises

En sentir el nom de Mary Anderson molta gent no sap de qui parlem. Va ser una dona nascuda al segle XIX que va inventar el eixugaparabrises dels vehicles quan just començava el segle XX.

Moltes vegades es pensa que els grans inventors sempre són homes però hi ha un grup de dones científiques amb molt de mèrit que han creat molts utensilis importantíssims a la història de la humanitat.

Mary era una grangera que es va agafar uns dies lliures per descansar a Nova York. Va fer alguns viatges en tramvia on va observar que els conductors s'aturaven moltes vegades, sortien del vehicle per netejar de brutícia els vidres i assecar-los d'aigua i neu de manera manual. Era una gran perdua de temps, i en cas de no fer-ho un perill molt gran per tots els viatgers. De seguida va veure clar que s'havia de fer alguna cosa.

L'any 1903 ja tenia la patent del seu invent que s'accionava de manera manual i funcionava perfectament per mantenir els vidres nets. De seguida es va començar a incorporar a tots els vehicles que es fabricaven, en part a la gran visió que va tenir John Ford en incorporar aquest mecanisme a tots els seus vehicles.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació