Figure detail - Gènius

Figure

Jan
Jan

Jan signant exemplars

El Saló del Còmic és un lloc de trobada amb els autors. Jan és un dels fixos que any rera any signa les seves obres als lectors.

Juan López Fernández, conegut com a Jan, és un historietista nascut a la província de Lleó el 13 de març de 1939. Autor de diversos personatges, s'ha convertit en un pilar del còmic d'humor espanyol pel seu ús del color i el seu humor tendre i intel·ligent.

Quedant completament sord des dels 6 anys, els seus pares li van encoratjar des del principi perquè es dediqués al dibuix. Amb 17 anys va començar a treballar professionalment en els Estudis Macián com a rotulista aprenent l'ofici d'animador, al mateix temps que feia els seus primers passos al món del còmic al col·laborar amb la revista Yumbo.

En 1959, va emigrar al costat de la seva família a Cuba, i entra a treballar en la Televisió Cubana i més tard en Institut Cubà d'Art i Indústria Cinematogràfics com tècnic assessor i dibuixant animador. Compagina amb aquests treballs la realització de còmics en diverses publicacions juvenils.

Deu anys després, de tornada a Barcelona, aconsegueix col·locar-se en l'editorial Bruguera gràcies al seu amic Miguel Pellicer que li donarà treball realitzant contes infantils i troquel·lats. Alterna aquest treball amb feines a editorials menors on crea alguns personatges originals.
 

A meitat de la dècada dels 70 ja va imaginar el seu personatge més popular Superllopis que va apareixer en primer lloc en tires còmiques. Amb un guionista va treure les tres primeres aventures a principis dels 80, però des de llavors ha treballat en solitari per poder presentar els temes que el preocupen amb total llibertat.

L'any 1985 va tancar Bruguera. Va haver de realitzar menuts treballs en altres editorials. Però 2 anys després Edicions B, publica una revista per a Superllopis, continuant amb aquest personatge i altres publicacions esporàdiques (com Pun Tarrrota o Super Tron) fins a l'actualitat.

Al maig de 2002 rep el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona que reconeix tota la seva trajectòria professional i en 2005 li és atorgat el Premi Ivà per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Podeu accedir a la següent recomanació:
 

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació