Figure detail - Gènius

Figure

Albert Einstein
Albert Einstein

Retrat del científic

Va néixer a Ulm (Alemanya) el març de 1879, de família jueva. Des de molt petit la música era una de les seves gran afeccions, especialment el violí.

Quan tenia 15 anys la seva família es traslladà a viure a Itàlia,. Abans d'acabar els estudis secundaris ja va publicar un assaig sobre el magnetisme i l'electricitat, on afirmava que l'espai era un lloc "buit" al contrari del que deien els científics de l'época.

En acabar els estudis superiors va treballar a l'Oficina de Patents de Berna i l'any 1905 va escriure 4 articles fonamentals sobre la física.

L'any 1914, abans de la 1ª Guerra Mundial, se'n va anar a viure a Berlín on treballà com a catedràtic de la Universitat i director d'un institut de física teòrica. Les seves idees pacifistes ( va signar un manifest contra la guerra) , les activitats polítiques que portà a terme i el fet que era jueu molestaven molt als nacionalistes alemanys. Malgrat tot l'any 1915 presentà a l'Acadèmia Prussiana de les Ciències la Teoria general de la relativitat, que substituïa la que Isaac Newton havia establert l'any 1687.

L'any 1921 Einstein va guanyar el Premi Nobel de Física per l'explicació que va fer sobre l'efecte fotoelèctric .

El 1923 és convidat a Espanya per parlar sobre la teoria de la relativitat i visita Catalunya convidat pel Govern de la Mancomunitat.

El desembre de 1932, abans que Hitler fos nomenat canceller d'Alemanya, Einstein va emigrar als Estats Units d'Amèrica i va treballar a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton. Va viure als Estats Units fins la seva mort (1955)

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació