Figure detail - Gènius

Figure

Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry

Abans de pujar a l'avió

Moltes persones combinen dues facetes molt diferents al llarg de la seva vida. Aquest autor francès nascut l’any 1900 va ser una d’elles. Va ser aviador i escriptor. Des de petit la seva gran passió era volar.

Va començar a treballar com a pilot d’avió amb poc més de 20 anys. La seva tasca era cobrir grans rutes comercials que de vegades el feien canviar de continent. Va conèixer moltes cultures diferents i fins i tot va patir nombrosos ensurts molts dels quals sense conseqüències per la seva salut. El seu comès aniria canviant amb el pas del temps, va haver de fer reportatges i participar com a pilot de guerra a la Segona Guerra Mundial.

Fruit dels seus viatges va tenir idees i arguments per crear algunes històries. Una d’elles ha tingut una gran transcendència : El petit príncep, escrita durant una estància als Estats Units uns anys abans de morir (va desaparèixer volant)

Aquest llibre te un llenguatge senzill i deixa ensenyances per valorar coses simples i complexes. Ha estat una de les obres més venudes de la història i s'ha traduït a més de 200 idiomes, aquests dos fets donen una idea de la seva importància.

Altres fets insòlits que demostren la trascendència de l'obra més coneguda de Saint Exupéry són l'aparició d'aquest personatge a diverses monedes i billets francesos de fa un temps o el batejament amb el seu nom d'un asteroide descobert l'any 1975.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació