Gènius - Biblioteca Virtual

Figure detail - Gènius

Figure

Anne Sewell
Anne Sewell

Anne de jove

Average (0 Votes)

Va ser una escriptora britànica coneguda per la publicació del seu únic llibre Black Beauty (traduït al castellà com Azabache), obra que va escriure entre 1871 i 1877 i que ha esdevingut un clàssic i una de les deu novel·les de la literatura juvenil més venudes en totes les llengües.

Però coneixem una mica més la vida d’aquesta escriptora i el per què de la importància del seu llibre.

L’Anna Sewell va néixer a una família amb dificultats econòmiques i, per aquesta raó, fins al 12 anys no va poder anar a l’escola. Un fet cabdal a la seva vida va ser que de petita va relliscar i es va lesionar els turmells, lesions que van fer que al llarg dels anys anés perdent mobilitat i que, per tal de desplaçar-se, hagués d’utilitzar crosses i per anar a la ciutat fer-ho en cotxe de cavalls.

Aquesta experiència va fer que fos una gran coneixedora d'aquests animals i que tingués per ells una gran estima, la qual cosa va reflectir a la seva obra literària.

Black Beauty està narrada en primera persona pel mateix cavall i el fet d’humanitzar un animal va ser sent molt innovador a la seva època. L' argument narra la vida d’un cavall des del seu naixement fins que es retira i cada capítol conté alguna moralitat. La novel.la també va ajudar a prendre consciència del tracte que rebien els animals en aquella època aconseguint reduir la crueltat amb la qual es tractaven els cavalls a l’Anglaterra del segle XIX.

El llibre, amb el mateix títol  es va adaptar al cinema al 1994.

 "Bellesa negra

 "film : Bellesa negra

"Una carrera épica

 "El cavall"
 

"Dibuixar a cavall

"Ola azul"

"El poltre de la lluna

"Sóc un cavall"
 

Source: Xarxa de Biblioteques Municipals