Figure detail - Gènius

Figure

Michael Ende
Michael Ende

Retrat

Michael Ende (Alemanya 1929-1995) va ser un dels escriptors més importants i exitosos de literatura fantàstica infantil i juvenil del segle XX. Les seves novel·les van triomfar entre els lectors i van rebre els premis més prestigiosos. També va escriure per adults i, entre d'altres oficis, va ser actor i crític de cinema.

La seva obra va estar influenciada per l'ambient cultural en que va viure, ja que el seu pare era pintor i també va créixer en una zona de Munic on hi vivien molts artistes.

Ja amb el seu primer llibre En Jim Botó i en Lluc el maquinista (1960) va obtenir un gran èxit,  tot i que alguns crítics literaris no van valorar-la molt positivament.

En aquella època va decidir traslladar-se a viure a Roma, a on va escriure les seves dues novel.les més famoses: Momo (1973) i La història interminable(1982). Totes dues van ser adaptades al cinema amb un gran èxit de públic,  encara que el resultat no va agradar gaire a l’autor.

Si  t’animes a llegir els llibres Michael Ende, tindràs un paper actiu i t'endinsaràs en un món on es barregen realitat i fantasia, però també molt connectat amb els problemes de la societat moderna i amb profundes reflexions.

Sabies que existeix el Michael Ende Museum? Allà pots trobar, entre d’altres objectes, part de la seva biblioteca personal i les seves obres en diferents idiomes.

Llibres:

L'endrapasomnis

En Jim Botó i en Lluc el maquinista

En Jim Botó i els 13 salvatges

La sopera i el cullerot

El libro de los monicacos

Rodrigo Bandido y Chiquillo, su escudero

El secret de la Lena

La poció dels desitjos

La historia interminable

Momo

Cinema

 

La historia interminable

Momo, una historia contrarreloj

Momo

 

 

 

 

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació