Figure detail - Gènius

Figure

Else Holmelund Minarik i el Petit Ós
Else Holmelund Minarik i el Petit Ós

En preparació

Else Holmelund Minarik, 1920-2012, va néixer, com un altre escriptor de referència de la literatura infantil Hans Christian Andersen a Dinamarca, però es va traslladar als EEUU amb la seva mare quan tenia 4 anys. Va estudiar art i psicologia i va treballar uns anys com a reportera al  Daily Sentinel of Romea Nova York i després com a mestra a Long Island.

Per què és tan coneguda aquesta autora?  Per una sèrie de llibres protagonitzats per un ós, Petit Ós (Little Bear). Minarik no havia tingut la inclinació d’ escriure llibres infantils, però la seva experiència com a mestra i les necessitats de lectura de la seva filla, que no trobava llibres adequats per a la seva edat, la van decidir a crear aquest personatge. El resultat  d’aquesta experiència va ser un gran èxit que la va portar a escriure al llarg de la seva vida més de 40 llibres infantils.

“Quina roba es posarà el petit Ós?” A El petit Ós. Editorial Kalandraka

Qui és el petit Ós? És un ós cadell que viu amb els seus pares i al que li passen coses que estan dins de la més absoluta normalitat. A cada llibre, podem llegir quatre històries que tenen relació entre sí i que tracten sobre petites i tendres situacions familiars. El llenguatge és senzill i molt assequible per a primers lectors i les il·lustracions que acompanyen el text són del gran Maurice Sendak  (inoblidable autor de Allà on viuen els monstres).

Minarik va arribar a escriure entre 1957 i 2010 sis llibres amb les aventures del petit Ós. Cinc dels quals podem gaudir traduïts al català i al castellà per l’editorial Kalandraka (El petit Ós, Un petó per al petit Ós, El pare Ós torna a casa, La visita del petit Ós i l’Amiga del petit Ós) i un darrer,  (L’Ós petit i el Marco Polo) encara no disponible.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació