Figure detail - Gènius

Figure

William Shakespeare
William Shakespeare

Retrat de l'autor

William Shakespeare, és juntament amb Miguel de Cervantes, l'escriptor més conegut i llegit de la literatura universal.

Es creu que va nèixer el 23 d'abril de 1564 en Stradford upon Avon (Regne Unit) i va morir el mateix dia de l'any 1616.

Als 18 anys, es va casar amb Anne Hathaway, i van tenir 3 fills (un d'ells va morir).

Shakespeare va marxar d'Stradford i se'n va anar a Londres, on va començar la seva carrera com actor i dramaturg, fins i tot va arribar a ser empresari d'un teatre.

Va escriure nombroses obres de teatre com Hamlet, Romeu i Julieta, Otelo, Macbeth, El somni d'una nit d'estiu... i també poesia, on destaquen els seus Sonets.

L'any 1611, va tornar al poble on va nèixer, i es va comprar un casa a Stratford, que va anomenar New-Place.

El 23 d'abril de 1616 va morir als 52 anys, i les seves restes van ser sepultades al prebisteri de l'esgléssia de la Santisima Trinitat d'Stratford.

William Shakespeare, és l'autor clàssic del que s'han fet més adaptacions per al món del cinema, directors com Kurosawa, Polanski, Welles... han fet pel·lícules basades en les seves obres. Hi ha més de 300 adaptacions cinematogràfiques de les tragèdies i comèdies de l'autor, algunes segueixen fidelment l'obra, i d'altres han incorporat alguna modificació. Algunes d'aquestes pel·lícules les podeu trobar a les biblioteques de la Xarxa Municipal, com Romeu i Julieta, Hamlet, El somni d'una nit d'estiu... 

Si voleu conèixer més sobre William Shakespeare podeu veure el següent vídeo:

Vés a la plana especial sobre teatre

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació