Figure detail - Gènius

Figure

Beatrix Potter
Beatrix Potter

Cartel d'una pel·lícula sobre Beatrix Potter

Va ser una escriptora anglesa nascuda a meitat del segle XIX dintre d'una família benestant. Vivien a un dels millors barris de la capital i durant els messos més càlids passaven llargues temporades a la natura d'Escòcia. Tenia un germà i els dos passaven més hores amb professors particulars que amb la família.

Hi ha tres fets que ajuden a que desenvolupi una carrera artística i que fan que aquesta tingui unes característiques determinades : no va tenir massa relació amb altres nois, va rebre  formació en pintura i dibuix i va tenir moltes mascotes diferents (gossos, conills, granotes, ratolins...)

Com ja pots imaginar, de seguida va aprofitar els ensenyaments artístics rebuts per començar a dibuixar a aquestes mascotes i al no tenir gaires amics ho podia fer durant moltíssimes hores diàries.

Unes cartes que va enviar a una antiga mestre, on apareixien il·lustracions de conillets al marge, van fer que aquesta li digués que havia de publicar els textos i els dibuixos.

Va viure pràcticament 80 anys però només a la part central de la seva vida (entre els 30 i els 50 anys), va escriure i dibuixar de manera professional. I va començar, en fer cas a la seva professora,  per una història d'un dels conillets que havia creat : "Peter Rabbit" que narrava les aventures d'un conillet entremaliat. Va ser un èxit, va vendre moltíssims exemplars, després vindrien vint-i-sis obres més, la majoria protagonitzades per conillets d'apariència molt real però de caràcter molt humanitzat.

Cuentos completos

Las travesuras de Perico el conejo y sus amigos

El cuento del travieso Perico y el conejito Benjamín

Cuenta del 1 al 10 con Perico el conejo

 

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació