Recommendation

Contes per telèfon

Contes per telèfon

Rodari, Gianni,

Barcelona : Joventut, 2012

El senyor Bianchi, un representant de comerç  es troba de viatge però cada dia trucarà a la seva filla per explicar-li un conte: des d’en Joanet que, menys el cap, tot ho perd, a un castell de gelat per llegir llepant el conte, a un nen transparent que diu mentides o a un putxinel·li que vol veure món.

Rodari, entre conte i conte, entre joc i joc, hi introdueix el seu al·legat antibel·licista (La Guerra de les Campanes, El pou de Cascina Piana, Jaume de vidre), els valors de caire social  (El rei que s’havia de morir, La paraula plorar) i una mirada còmplice cap als contes de fades que capgira (Embolicant la troca, El nas que fuig).

Les seves favole van ser un esborrany on alguns contes van esdevenir novel·la: de Moltes preguntes naixeria el Llibre dels Per Què,  de Tonet l’invisible, la novel·la i d’alguns versos ( Anem a inventar números) les seves famoses Tirallongues.

Tot el futur Rodari ja es troba aquí. Un clàssic que seguirà vivint encara que l’home ja no trepitgi la Terra! Feu una trucada: Rodari, obert, amable, generós i divertit, mai no comunica.

Escolta aquí alguns dels seus contes.

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Jordi Folck

09/12/2020