Recommendation

Mishiyu

Mishiyu

Alcántara, Ricardo

Barcelona : Combel, cop. 2014

Una història d'amor entre una mare i el seu fill. Un conte sobre l'adopció. Mishiyu és un nen orfe que viu amb por però alhora amb esperança la seva adopció.

La commovedora història del nen s'entrellaça amb l'emoció continguda de la dona que decideix adoptar-lo, fins que finalment tots dos es reconeixen com a mare i fill. La maternitat no és només una qüestió física, és un sentiment i un munt de complexes sensacions que estableixen un vincle emocional entre un infant i una dona

Per tant, el fet que aquest vincle aparegui per haver parit o per haver adoptat no els fa diferents. Qualsevol mare, ja sigui durant l'embaràs o durant els tràmits d'adopció, ha sentit els dubtes i pors que la Isabel sent just abans de conèixer el seu fill. Perquè el desig de no fallar ens col·lapsa i ens desborda martellejant-nos sobretot amb una pregunta: Ho faré bé?

Mitjançant un text de gran tendresa i una innegable força narrativa, Ricardo Alcántara desgrana una història que provocarà que en tancar les pàgines d'aquest àlbum una mare senti un impulsiu desig d'abraçar el seu fill o filla.

Ressenya feta per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

20/02/2019