Recommendation

Gegants i bestiari

Roig, Roger

Valls : Cossetània, 2015

Gegants i bestiari: el Patufet i les tradicions catalanes

Ens trobem davant d'una col·lecció que permet als més petits de la casa conèixer el costumari català i a la vegada practicar la lectura, gràcies a la seva lletra lligada.

El protagonista de la història és en Patufet, un dels personatges més coneguts  dels contes populars catalans, que s'encarrega d'explicar les tradicions festives del nostre país d'una manera ben divertida.

En aquesta nova aventura el Patufet ens presentarà els gegants, capgrossos i els elements del bestiari popular tan tradicional i icònics de les festes populars d'arreu de Catalunya.

Amb l'arribada de l'estiu, arriben les festes majors. En Patufet i els seus amics fan vida al carrer i s'ho passen d'allò més bé seguint les cercaviles, amb els gegants com a principals protagonistes, els capgrossos, les àligues, els dracs i les mulasses, tots ells  elements del bestiari popular i tradicional.

Amb il·lustracions d'Hugo Prades molt ben aconseguides i text en forma de rodolins de Roger Roig, en Patufet ens presenta un dia de festa major a un poble fictici de Catalunya. Una de les millors maneres d'explicar als més menuts com es desenvolupen les festes majors del nostrer territori i amb un presentador ben adient.

Us recomanem aquest títol i la resta de la col·lecció. 

Recomanat per Alea Ardanuy Bib. Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat

30/04/2019