Tretzevents Reportage

Una mascota a casa
Una mascota a casa

Un gosset, sempre fidel

A l’hora de tenir a casa un animal com a mascota, cal que considereu el temps lliure de què disposeu per a tenir-ne cura. L’encert en la tria pot ser definitiu per a una bona convivència familiar.

Si teniu poc temps, faríeu bé de triar animals que donin poca feina, com ara peixos, hàmsters, conillets d’Índies o tortugues. Si hi voleu interactuar més, podeu pensar en un gat o un gos.

El gats són més independents i van més al seu aire; els gossos són més domèstics, pateixen si els deixeu gaire estona sols, i han de sortir a passejar almenys dues vegades al dia.

Els gossos de mida petita són més belluguets, bordadors i nerviosos; els de mida gran solen ser més tranquils i pacients. Hi ha un gos gros, el Bobtail, que anomenen «Baby Dog» pel bon caràcter i perquè es fa amic dels nens i no els perd de petja.

Per a tots els animals, grans o petits, cal tenir un espai adient i dedicar-los molta atenció. Els gats i sobretot els gossos s’han d’educar perquè la convivència sigui fàcil i agradable, i recordeu que també cal portar-los al veterinari de tant en tant.

Un animal a casa sempre comporta despeses extres. Adquirir-ne un com a mascota és una decisió tan important que no podeu prendre-la a la lleugera; valoreu-ne els pros i els contres. La companyia i l’afecte que genera serà un bagatge tendre i alliçonador per a tots, tant per als infants com per als adults. Serà una experiència que us unirà i que sempre recordareu.

Mira la resta d'articles de Piu-Piu

 

Source: