Tretzevents Reportage

Ciutat perduda
Ciutat perduda

Santa Marta, Colòmbia

Avui us vull explicar una història molt misteriosa i interessant: és la història d'una CIUTAT PERDUDA, una ciutat de fa cents i cents d'anys.

Imagineu que tot caminant per la selva, amb arbres i animals de tota mena, trobeu una ciutat abandonada de molts segles enrere. Oi que seria increïble? Doncs això es el que va succeir l'any 1975, quan va ser descoberta la Ciutat Perduda.

LA CIUTAT PERDUDA ES TROBA A LA SIERRA NEVADA DE SANTA MARTA, A COLÒMBIA.

Es tracta d'una ciutat construïda pel poble indi dels tayrona en el segle VII d.C. Imagineu si n'es, d'antiga... i només fa trenta-cinc anys que fou descoberta enmig de la selva!

Tot i que els arqueòlegs diuen que la ciutat va ser abandonada durant el segle XVI o XVII, encara conserva cases, camins, escales de pedra, places, canals i fins i tot hi ha terrasses! Està construïda al cim de grans turons, a uns 1.200 metres d'altitud, on és molt difícil arribar; és per aquest motiu que la ciutat no va poder ser colonitzada després del descobriment d'Amèrica. Els tayrona eren un poble molt preparat!

Només es pot arribar a la Ciutat Perduda caminant! S'ha de estar en bona forma física, ja que cal caminar durant tres dies per la selva, dormint i menjant amb els animals en plena natura.

L'accés a la ciutat és molt difícil: has de pujar per unes escales de pedra molt inclina inclinades en fila índia perquè són molt estretes. Quan per fi hi arribes, veus un conjunt de murs comunicats entre ells per terrasses i plataformes, damunt les quals els tayrona construïen les cases i els magatzems d'aliments.

Com podeu veure, no tan sols trobem aventures fascinants en les pel·lícules: arreu del món hi ha llocs increïbles per a visitar i explorar, on nosaltres mateixos podem ser els protagonistes de la nostra història!

Text i fotografies: Alicia García

Source: