Tretzevents Reportage

Ens costa que endrecin
Ens costa que endrecin

Joguines que s'han d'endreçar

Average (0 Votes)

Els espais comuns són font de tensió, perquè costa molt que els infants col·laborin en l’endreça i que aquesta sigui duradora. Com podem fer compatible que ells puguin jugar-hi i que també els adults hi estiguem còmodes?

D’entrada, podeu valorar de quants espais comuns disposeu i determinar-ne l’ús conjunt.

Potser haureu de decidir que un d’aquests espais no serà per a jugar; només per a llegir, mirar contes, escoltar música. Si algú hi porta una joguina, no podrà ser sorollosa, i se l’haurà d’emportar quan surti; d’aquesta manera ja anem introduint un límit assumible que cal complir.

Llavors podeu acceptar que la resta d’espais siguin per a jugar-hi lliurement. És recomanable crear maneres fàcils de guardar les joguines en caixes, paneres, coixineres... La quantitat de joguines i de materials de què disposin els infants, també l’heu de limitar els adults. De vegades anem resolent dilemes fent desaparèixer joguines, deixant- ne poques, substituint-les.

En tot cas, el valor que cal introduir és el de la convivència ordenada: llibertat de viure junts cadascú amb els seus interessos, però amb els límits necessaris perquè aquesta convivència sigui desitjable.

Heu de ser conseqüents en el compliment del que acordeu; les ordres i els retrets van perdent valor amb el temps i generen malestar. La millor cosa és acordar junts que val la pena seguir unes normes mínimes.

Rosa Vidiella i Badell
L’article complet va sortir al núm. 43 de la revista «Viure en família»,

Mira la resta de reportatges de Piu-Piu

Source: Revista Piu-Piu