Llegeix un llibre sense paraules

Diu la dita que "una imatge val més que mil paraules".

I és del tot ben cert, però per llegir una il·lustració cal fixar-s'hi en molts elements com: els colors, la perspectiva, l'expressió dels personatges, els detalls dels objectes, l'estil i tècnica pictòrica utilitzada per l'il·lustrador, etc.

Quan trieu un llibre,  el primer que mireu és la portada i els dibuixos. Si l'obriu haureu d'estar ben atents a tot el que us estan explicant els dibuixos. Trobareu històries al·lucinants!

Aquí us donem alguns consells per treure tot el suc a un llibre sense lletres:

  1. Fixeu-vos primer en la portada. A través del títol i les imatges podeu imaginar de què pot anar la història.
  2. Iniciem la lectura. Heu d'esbrinar que vol transmetre l'il·lustrador amb cada imatge: por, acció, suspens, felicitat...Ha fet servir colors clars o molt estridents? Hi ha molts objectes i detalls en les imatges? Els traços són suaus o forts? Com són els dibuixos? Són reals o abstractes? Com són els personatges?
  3. I ja per acabar feu-vos aquestes preguntes: us han agradat els dibuixos? Heu trobat a faltar les paraules per entendre la història?

Però sobretot gaudiu de les petites obres d'art que amaguen els llibres. A la vostra biblioteca trobareu molts llibres plens de dibuixos i d'històries al·lucinants. Si busqueu una mica segur que trobareu veritables tresors!

I per anar obrint boca us recomanem la guia de lectura "Àlbums sense paraules" de la Biblioteca de Cardedeu.
 

 

 

 

Torna a l'especial Qui dibuixa els contes>>