Contes i cireres

Els cirerers

Et presentem dos contes on els cirerers són molt importants:

El Cirerer / Alba Garcia i Puig

Barcelona: SD, 2006

> Ves al catàleg Aladí

A la petita Mariona li van regalar un petit cirerer, però ningú li va explicar com l'havia de cuidar. Impacient en veure que el seu cirerer no creixia, va decidir tenir-ne cura d'una manera molt especial..


La Gota i el cirerer / Mario Satz

Barcelona: Babulinka Books, 2014

> Ves al catàleg Aladí

Les passejades per veure els cirerers florits al Baix Llobregat ja s'han convertit en una tradició. S'inspiren en l'anomenat hanami, que en japonès vol dir ‘contemplació de les flors'. Al Japó això es tradueix en la visita massiva de gent al parcs i jardins a veure la florida de cirerers i pruneres. A Sant Climent aquestes trobades es fan cada any entre els mesos d'abril i maig, que és quan floreixen els cirerers a Catalunya.

Segueix llegint la recomanació


Saps qui és Cirera? Els diaris de la Cirera

La seva protagonista, la Cirera, o Cereza, o Cerise en la llengua dels seus creadors, és una nena divertida, somiadora, apassionada i curiosa. El que més li agrada fer és escriure, passar estones amb les seves amigues a la cabana que tenen dalt de l’arbre i perseguir misteris.

La gamma de colors, l'expressivitat dels rostres dels personatges, la quantitat i qualitat dels detalls de les il·lustracions fan de cada volum de la col·lecció un regal. Els protagonistes son profunds, creixen amb les seves experiències. Les seves històries son autèntiques tot i que tenen un punt “màgic” i la forma com estan narrades, a moments en primera persona i lletra manuscrita, a moments en format de vinyeta amb diàlegs el fan molt interessant.

Actualment s'han publicat cinc aventures diferents:

Els números 3 i 5 són aquests que veuràs a continuació i els trobaràs recomanats a l'apartat de còmic de Gènius:

Los Cinco tesoros

Chamblain, Joris

Barcelona : Alfaguara, 2018

> Ves al catàleg Aladí

En aquest tercer volum de la col·lecció (ja n’hi ha cinc de publicats), la Cirera, junt amb la Lina i l’Erika, descobreixen en el taller d’enquadernació de la Sandra un petit cofre amb una nota molt misteriosa que fa referència al primer de cinc tresors. Les acompanyes? Secrets, records, partitures musicals, amistats i aventures nadalenques. Un còmic que no et pots perdre.


El Zoo petrificat

Chamblain, Joris

Barcelona : Alfaguara, 2018

> Ves al catàleg Aladí

La Cirera és una nena de 10 anys que somia amb ser escriptora. I què millor per començar a escriure que tenir un diari personal? La Cirera, juntament amb les seves amigues  Lina i Èrica, viu moltes aventures, amb la intenció, de recollir material per escriure les seves pròpies vivències.


Ves a la fitxa de les cireres