Festa de la cirera

Hi ha diversos indrets de la geografia catalana que organitzen festes de la cirera, sempre al voltant de la fi de la primavera, que és una data que coincideix amb la collita de les varietats de cireres que s'han d'agafar en primer lloc. Per tant es tracta d'una festa que, inicialment, estava destinada a celebrar l’èxit de la collita de cireres

Destacarem dos llocs que es troben al Baix Llobregat ja que segurament celebren les dues festes de la cirera més concorregudes i conegudes; són les de Torrelles de Llobregat i les de Santa Coloma de Cervelló, nascudes als anys 80.

La festa de Torrelles de Llobregat s’estructura al voltant de tres grans activitats que tenen com a protagonista a la cirera: l’Exposició de Cireres, el Mercat de la Cirera i la Ruta Gastronòmica que s'ha incorporat a la celebració en els últims anys amb una gran acollida per part dels participants de la festa i que compte amb una desena de restaurants on els visitants poden degustar plats elaborats amb cireres i molta imaginació.

També se celebra la Fira d’Artesans per donar a conèixer l’artesania de Catalunya mitjançant la Fira d’Artesans, on es poden trobar articles elaborats amb mètodes tradicionals. Una iniciativa per promoure els productes de qualitat i proximitat.

A Santa Coloma de Cervelló els eixos centrals són el Mercat de la Cirera i la Fira d'artesans però se celebren moltes activitats culturals i actes de la festa popular i tradicional aprofitant aquests dies de celebració al voltant de la cirera.

Ves a la fitxa de la cirera