El Cavall daurat

Sembla que sigui el nom d’un personatge d’un conte de fades, però existeix realment un cavall daurat. Bé, no exactament, però gairebé.

Akhal-Teke és una raça de cavalls molt antiga, originaris del Turkmenistan i és considerat el cavall més bonic del món. Tant és així que és conegut amb els noms de «cavall celestial» o «la joia de Turkmenistan".

El seu nom prové de la tribu Teke, habitants de  l’oasi d’Akhal localitzat al desert Karakum (“sorra negra”)

Què els fa tan especials?

El primer que crida l’atenció d’aquests animals és el color del seu pelatge. Aquest conté una proteïna, que fa que es torni d'una tonalitat iridescent metal·litzat amb el sol.

Els Akhal-Teke  més cobdiciats són els albins (blancs) i els colomins (de color crema), que amb el sol semblen de plata i d’or, respectivament. També poden ser negres, llavors el sol els hi dona una impressionant  brillantor.

Una altra cosa que els fa únics, és el seu aspecte, que varia una mica de la resta de races de cavalls. Tenen poca densitat de pels a la cua i a la crinera i no tenen pràcticament serrell. El seu coll fa forma de “s” i és llarg i prim. No són els cavalls més alts, amb una mida de 1,45m les femelles i 1,60m els mascles, però són estilitzats, elegants  i d’aspecte altiu.

A més són molt resistents i es cansen poc quan fan esforços físics, per això són molt emprats tant en carreres i com en competicions de salts.

El Cavallet

EL CAVALLET

Un cavall tinc a la quadra,

com cap altre n'hi hagi al món;

(segueix el poema)