Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

11-12 years - Gènius

Breadcrumb

Librarians Recommend

 • Paraules gruixudes (aptes) per a tothom

  Prats, Joan de Déu

  Barcelona : Baula, octubre de 2021

  Paraules gruixudes aptes per a tothom, això és el que conté aquest llibre... però t'atreveixes a obrir-lo? Per posar només alguns exemples: hi trobaràs pesones panxacontentes, però no pas panxes contentes. També hi trobaràs lluços, però no pas dels que neden. 

  Si ets un amant de les paraules i t'agrada jugar amb el seu significat amagat, no ho dubtis, aquest és el teu llibre: "Paraules gruixudes (aptes) per a tothom".

  Escrit per Joan de Déu Prats, autor de nombrosos llibres infantils, i amb unes il·lustracions molt divertides de Jaume Bosch.

  T'ho passaràs genial descobrint aquestes divertides paraules, i si a sobre en fas servir alguna quan parlis amb el pare, la germana, la professora el tiet... segur que deixaràs a tothom bocabadat!

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Assumpta Molist del Bibliobús Tagamanent

  31/01/2024
  Average (0 Votes)
 • Grans fugues de la història

  Romero Mariño, Soledad

  Barcelona : Zahorí Books, octubre 2021

  Henry “Box” Brown es va guanyar el sobrenom de “Box” (caixa) quan el 1849 es va enviar per correu a ell mateix de Virgínia a Filadèlfia per fugir de l’esclavitud. Les famílies Wetzel i Strelzyk van fugir l’any 1979 de l’Alemanya Oriental creuant la frontera per l’aire amb un globus aerostàtic casolà. Choi Gap-Bok va escapar-se de la presó el 2012 passant entre barrots gràcies a les seves dots contorsionistes.

  Aquests i altres casos són recopilats en aquest llibre infantil per Soledad Romero i il·lustrats per Julio Antonio Blasco. Fugides èpiques i moltes escapades de presons d’alta seguretat presentades com una sèrie de titulars de diari amb il·lustracions. Tot i que a vegades es troben a faltar imatges i fotografies reals, el llibre ens sorprèn amb aquests episodis sonats de persones en busca de la llibertat i portarà als curiosos a seguir indagant sobre aquestes persones i la seva perseverança.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per la Biblioteca de Pallejà

  21/12/2023
  Average (0 Votes)
 • Què hi tens al cap, Lis?

  Tormo, Ruth

  Barcelona : Barcanova, febrer de 2022

  Et recomanem el darrer llibre de l’escriptora i periodista Ruth Tormo, una autora de Sant Feliu de Llobregat que s’ha especialitzat en literatura infantil i juvenil.

  La Lis és una noia que forma part de la nissaga d’inventors Testa, de molta fama arreu del món. Està a punt de complir 12 anys i encara no ha presentat el seu primer invent. Mai cap membre d’aquesta família havia trigat tant a estrenar-se en el món dels enginys i comença a preocupar-se per aquest tema. Es plantejarà si és perquè és l’única noia de la família i dubtarà si realment és una Testa autèntica. Descobrirà el secret que s’amaga darrere les poques dones Testa inventores que hi ha hagut al llarg de la història i es trobarà capficada en una missió ben complicada, que l’enfrontarà a la seva família.

  Què hi tens al cap, Lis? és una lectura àgil, esquitxada d’invents i amb tocs d’humor en moltes escenes, que proposa una aventura entretinguda i fàcil de llegir. Recomanada per a lectors i lectores a partir d’11 anys, és la tercera novel·la de l’autora, després de la publicació de Quina tocada de nassos!, Premi Guillem Cifre de Colonya 2018 i Sense codi de barres, Premi Ramon Muntaner 2020.

  Mira a Biblio Digital

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat

  30/11/2023
  Average (0 Votes)
 • El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn

  Morosinotto, Davide

  Barcelona : Viena Edicions, novembre del 2020

  Ens trobem en el Mississipí de l'any 1900, just en la zona pantanosa que es troba en la desembocadura del riu. Quatre amics troben unes monedes i decideixen fer una compra al famosíssim catàleg de Walker i Dawn, on es poden adquirir tot tipus d'objectes. Quan els hi arriba el paquet, però,  tenen una sorpresa i és que allò que havien demanat no hi és; en el seu lloc troben un rellotge de ferroviari, vell i espatllat. Després de deslliurar-se’n d’un estafador que els hi volia prendre el rellotge, tots quatre decideixen emprendre un llarg viatge fins a Chicago, on es troba la seu de l’empresa, per tal de fer-ne el canvi. Un viatge que no estarà exempt d'aventures, misteris i perills.

  En "El famosíssim catàleg de Walker i Dawn" tots els detalls compten; començant amb la il·lustració de la coberta i continuant amb les guardes, les quals ens endinsem en el catàleg de l'època, i ens mostren alguns objectes que anirem trobant en el transcurs de la història; i continuant amb les il·lustracions de l'interior i en el títol dels capítols.  

  La veu narrativa és en primera persona, però és cadascun dels quatre amics qui explica una part de la història. Les veus i la història és lineal, és com quan una colla d’amics explica una història i ara comença un, i ara l’altre.

  És una novel·la que ens fa rememorar les clàssiques novel·les d'aventures i en especial les d'en Tom Sawyer. I mentre vas llegint no pots evitar sentir al cap, en forma de bucle,  la melodia de la sèrie. Algú s’enrecorda? 

  Nascut a Camposampiero l'any 1980, Davide Morosinotto, és traductor, periodista i autor de diversos llibres infantils i juvenils. Amb "El famosíssim catàleg de Walker i Dawn" va rebre diversos premis entre ells: Premi Andersen 2017 a Itàlia, el XXVI Premi de llibreters italians al millor llibre per a joves, i el XXI Premi Frignano de narrativa per a joves, i també va ser obra finalista i, finalment, guanyadora del 26è Premi Protagonista Jove 2021-2022, en la categoria d’11 anys.  

  Posteriorment també ha publicat dues obres més d’aventures: “La Deslumbrante luz de dos estrellas rojas : el caso de los cuadernos de Viktor y Nadia” i  “La Flor perduda del xaman de K : un viatge increïble dels Andes a l'Amazònia”. Les edicions d’aquests dos llibres també estan molt cuidades de forma visual, i en ells hi trobem diversos narradors, un format de tipus diari personal, colors de lletra diferent, fotografies, mapes, anotacions al marge, dibuixos, tipografies de mides i formes diferents, cal·ligrames... 

  Uns llibres súper recomanables tant per a joves com també per a adults.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Santiago Rusiñol. Sitges.

  03/11/2023
  Average (0 Votes)
 • Les Raons de Divendres

  Vallverdú, Josep

  Barcelona : Proa [etc.], 2003

  La gosadia de Josep Vallverdú en aquesta novel·la juvenil publicada l’any 2003 va ser aprofitar el personatge de Divendres, de l’obra “Robinson Crusoe”, de Daniel Dafoe i donar-li veu. Ell és el protagonista d’aquesta història, no el senyor Robinson. Ell pren les regnes de la narració. La perspectiva, és diferent.
  Divendres, que ha perdut no sols la seva llibertat, sinó també la seva identitat, i de Duuba, ha passat a ser Divendres, però podria haver-se dit Dissabte o Dijous, perquè aquell home que el va rebatejar, podria estar absolutament equivocat.
  Robinson el salva de mans dels caníbals i el converteix en el seu esclau, a ell, que a la seva illa ha campat lliure i sense horaris, el condemna a ser el seu criat, a llevar-se d’hora, a fer totes les tasques més dures, i ell li oculta que en realitat entén el seu idioma, perquè el pare Bill, un missioner que s’havia instal·lat a prop del seu poblat, l’havia instruit.
  Però la història no acaba aquí, Divendres aconsegueix fugir de Crusoe, arriba a una altra zona de la illa on coneix Alisa, una dona brasilera, que havia estat venuda com a esclava a un comerciant anglès, i en un viatge dissortat havien naufragat a l’illa. I junts hauran de fer tot el possible per mantenir a ratlla en Robinson Crusoe, que continua vivint a l’altra banda de l’illa.
  En un moment donat, Alisa li planteja que han de donar mort a en Crusoe per viure tranquils, però Duuba que és una persona digna, no pot tenir aquesta culpa sobre les seves espatlles.
  Se’ns presenta doncs, una lectura amena i plena d’aventures per descobrir a través dels ulls de Vallverdú la que hauria sigut la veritable història de Duuba/Divendres.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas de la Bib. de Viladecans

  20/09/2023
  Average (0 Votes)
 • Nosaltres, les persones

  Böge, Dieter

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, març de 2021

  Una obra per degustar. Cada pàgina conté unes poques paraules amb molt de significat i les magnífiques il·lustracions amplien el seu significat.

  Com som les persones? Un llibre que es pot llegir en solitari però que mereix ser compartit. Reflexions per gaudir amb tota la família. Una obra molt recomanable.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch de la Biblioteca del Sud de Sabadell

  19/07/2023
  Average (0 Votes)
 • El Testament de John Silver

  Vallverdú, Josep

  Barcelona : La Galera, 2007

  John Silver, pirata de la famosa història de L’Illa del tresor, que va fugir en un petit bot amb una part del tresor sense dir res a ningú. Ara ha canviat el seu cognom per Woods, amb els diners ha aconseguit una cama de fusta. Vol treure profit dels diners que va trobar a l’illa i poder viure com un senyor. Per això la imatge és important, i decideix comprar-se roba nova i començar una nova vida, viatjant de nou en vaixell però aquesta vegada com a passatger i no com a tripulant. Malauradament acaba en un lloc que no esperava, i convertint-se en presoner d’una persona que l’anomenava “amic”.

  Jim Hawkins rep la ullera de llarga vista de John Silver, el seu antic company de La Hispaniola, li ha deixat en el seu testament. Però, que ha estat d’en Silver des de la darrera vegada que es van veure? Com li devia anar la vida després de fugir amb la bossa de monedes d’or?

  Aquesta història ens apropa al Silver més humà, a qui la vida no li paga bé, i el porta a ser desconfiat del gènere humà. Tindrà bons motius?

  Adequat d'11 a 12 anys

  Recomanat per Eva Jiménez Díaz de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  07/12/2023
  Average (0 Votes)
 • El Fil invisible de la natura

  Accinelli, Gianumberto

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2018

  Divuit històries increïbles, curioses, i de fets extraordinaris i reals protagonitzades per animals de diferents espècies, totes elles lligades per fils invisibles amb els humans. La sorprenent “Operation Cat Drop”, catorze mil gats caiguts del cel a l’illa de Borneo per acabar amb el tifus; o com l’espècie de papallona Cactoblastis cactorum salva Austràlia de la invasió del cactus i és declarada heroïna nacional...

  Aquest entramat de relacions és el que l’autor narra amb un llenguatge planer i entenedor per arribar a petits i grans. Uns relats atractius que miren d’apropar la ciència als lectors.

  Tota una complexitat de la natura que Accinelli, divulgador científic i entomòleg, en aquest llibre convida a l’ésser humà a respectar els seus vincles, donat que quan un d’aquest fils es trenca els efectes són imprevisibles. A la natura no hi ha res independent i qualsevol acció de l’home modifica i transforma l’entorn.

  Un llibre il·lustrat de la mà de l’autora Serena Viola, qui reforça la importància dels fils de la natura.

  Una obra de coneixement amb un objectiu clar de divulgació i a la vegada pels amants de la lectura.

  Document recomanat per: Rosa Casas. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella

  07/11/2023
  Average (0 Votes)
 • Princesa Sara : Sara Crewe o lo que sucedió en el pensionado de la señorita Minchin

  Burnett, Frances Hodgson,

  [Zaragoza] : Edelvives, [2021]

  “Princesa Sara” és l’historia d’una nena, Sara, de 7 anys que viu en un internat de Londres. Està molt unida al seu pare el capità angles Ralph Crewe. Un dia, el seu pare perd tota la fortuna i poc desprès mort.

  Això fa que les circumstàncies de Sara en l’internat canviï i ho passi molt malament. Gràcies a la imaginació que té i la seva creativitat farà que visqui millor i pugui sobreviure.

  Aquest conte té detalls biogràfics de la seva escriptora Frances Hodgson Burnett que va néixer a Cheetham, Mánchester el 24 de novembre de 1849 i va morir a Plandome Manor, Nueva York el 29 d’octubre de 1924. Les seves obres van ser un reflex de la societat anglesa del segle XIX i sovint parla dels diners, de la fortuna, com es el cas, del nostre llibre. 

  Editorial Edelvives ha fet un llibre excel·lent de tapes gruixudes, textura de paper de qualitat i acompanyant per les il·lustracions precioses de la Nathalie Novi. Text e imatges es fusionen per a crear un conte infantil ple de colors que farà les delícies de petits i grans. 

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  21/03/2023
  Average (0 Votes)
 • L'Amy i la biblioteca secreta

  Gratz, Alan

  Barcelona : Takatuka, maig de 2021

  T’imagines que el teu llibre preferit estigués prohibit? A l’Amy li ha passat, han retirat el seu llibre preferit de la biblioteca de l’escola, i no només aquest sinó molts altres. L’Amy i els seus amics tindran una idea per poder combatre això i fer arribar alguns dels llibres prohibits a tots els alumnes que vulguin llegir-los. El repte cada vegada s’anirà fent més i més gran. Tot i els impediments, l’Amy i els seus amics no es rendiran.

  Qui ha de decidir que una lectura és adequada o inadequada?

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Rosa Puigdomenech de la Biblioteca Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  24/02/2023
  Average (0 Votes)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació