Dia Internacional dels Museus 2020

Dia Internacional dels Museus 2020

Des de 1977, cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema: Museus per la igualtat: diversitat i inclusió. S'afegeix a Catalunya i com a reflex de la situació actual: #TornaremalsMuseus.

Normalment al voltant d'aquesta diada es planifiquen moltes activitats. Malauradament aquest any la situació provocada pel Coronavirus canviarà la manera de celebrar-les. Totes es faran en streaming. Per exemple les jornades de portes obertes es transformen en visites virtuals a través de les seves planes web. Altra consequüència es el canvi de data de la celebració de la Nit dels Museus : passa a la tardor.

A la província de Barcelona la Xarxa de Museus de la Diputació té 68 museus i equipaments culturals a 53 municipis diferents. Mira aquesta plana. Aquestes són les activitats proposades en línia.

Diversos museus catalans han preparat activitats per celebrar la jornada:

  • Activitats especials. Mira-les aquí.
  •  #DIMchallenge. Un repte que consisteix en la recreació d’una obra d’art dels museus catalans. Més informació, aquí.
  •  #MuseumQuizAcasa. Un concurs de preguntes i respostes sobre la temàtica dels museus participants, a través de la plataforma kahoot, accessible a l’adreça web museumquizacasa.org.
  • Tours virtuals guiats. A través del canal de Youtube de Patrimoni Gencat. Consultar els horaris aquí.
  • Finestres obertes. 75 professionals dels museus explicaran i mostraran algun aspecte destacat dels museus. 

 

Destaquem el MNAC que es troba a Montjuic i del que ja varem fer un article temps enrere. Hi ha una visita comentada al museu, en directe (YouTube live) el dilluns 18 de maig a les 19.15 hores quan una educadora del museu ofereix una visita guiada a la Sala de Sant Climent de Taüll

A la revista Piu Piu hem parlat dels museus. Hi ha dos articles que es qüestionen perquè hem d'anar als museus. Són aquests dos:

Ves a l'inici de Gènius

Creation date: 18/05/2020 Last updated: 18/05/2020