Listador de contenidos web
-
NAS : niños altamente sensibles
[Córdoba] : Tomomítico, noviembre de 2021
El terme ALTA SENSIBILITAT va ser descobert i batejat per la psicòloga estatunidenca Elaine Aron, fa al·lusió a un tret de la personalitat identificada amb una profunda capacitat de reflexió interior, empatia, creativitat, intel·ligència e intuïció, a més de ser una persona atenta i molt conscient en la seva manera de fer. Aquestes persones perceben els estímuls amb un luxe de detalls que, a vegades, els pot resultar aclaparador, destapant-se així el seu caràcter sensible, i potser a vegades tímid o retret, perquè necessita evitar aquest tipus de situacions intenses per a no desanimar-se.
Aquest llibre ens apropa a la mirada de les persones altament sensibles, conegudes també com a PAS, quan aquestes persones encara no han esdevingut adultes i encara són nens altament sensibles (NAS). Úrsula Persona és psicòloga i es defineix com una persona PAS. Arrel de la seva experiència, i d’altres persones que han passat per la seva consulta, ha escrit aquest llibre amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest tipus de persones, el seu alt grau de sensibilitat i com perceben la vida i les seves emocions.
L'autora ens aporta eines per a conèixer i entendre el nostre fill o filla altament sensible, i aprendre a acceptar aquesta característica i educar amb respecte vers la diferència i la singularitat de cadascú.
Adequat per a famílies
Recomanat per Eva Jiméz Díaz de la Biblioteca Ca L'Altisent de Sant Climent de Llobregat
-
El grup Ambauka neix el 2008 a l’Esplai l’Agrupa de Molins de Rei de la mà d’uns quants monitors. Amb aquest quart CD, del 2023, tornen a consolidar-se com a grup musical i d’espectacles familiars de qualitat.
Peti qui peti fusiona diferents ritmes i sons amb gran habilitat, passant per tota mena de gèneres musicals, sempre sense oblidar les lletres, treballades amb igual destresa. Des del pop-rock de “Veure’t créixer” i el reggae de “Per què?”, a la rumba d’“Aixeca el cap” i l’estil disco de “Que bonic”, Peti qui peti ofereix cançons per a tots els gustos. Fins i tot un tema heavy, “Xisc el mag dinosaure”, pels pares i mares -o criatures- amb ganes de metall, i algun de popular com “El Patufet i les verdures de l’hortet”, pels més clàssics. Tot i aquesta varietat, l’àlbum resulta cohesionat i coherent en conjunt, amb un so i una producció excel·lent i uns arranjaments de gran professionalitat.
Pel que fa a la temàtica de les lletres, hi trobem valors i compromís, com l’ecologisme de “Per què?” i “Xisc el mag dinosaure” o la tolerància i el rebuig del bullying de la divertida “La Granota Paraulota”, gresca i celebració, com a “Cultura al carrer”, i altres aspectes de pedagogia infantil, com la gestió i treball d’emocions o l’addicció a les pantalles de la rumbera “Aixeca el cap”.
La música d’Ambauka segueix un estil festiu i lúdic, convidant a tota la família a la celebració i diversió amb ritmes plens d’energia i positivitat, sense abandonar els valors. A tota aquesta música l’acompanyen uns espectacles en directe pensats per engrescar i connectar amb tots els membres de la família i no només al públic infantil. Espectacles i materials d’acompanyament (que trobarem al seu web) on han cuidat la posada en escena i l’estètica, creant una narrativa i expressió estilística que es complementen a través dels diferents medis.
L’àlbum inclou cançons amb videoclips que es poden visualitzar a Youtube: “Veure’t créixer”, “Podem amb tot”, “Cultura al carrer”, “Tinc Esplai!”. Aquesta última una cançó feta amb i per als Esplais Catalans (Esplac) amb la idea de reivindicar-los.
D’altra banda, per si no en teníeu suficient, la cançó “Podem amb tot” és un single de la pel·lícula Ambauka i el fantasma Bububú. Heu sentit bé! Una pel·lícula per a tots els públics sobre com la banda musical passa un cap de setmana en una casa abandonada i coneix al fantasma Bububú. També està disponible a Youtube, al canal de la banda.
Per acabar, us deixem alguns enllaços. Incloent la pel·lícula i un videotutorial per fer la disfressa del Drac Qüi, personatge de l’anterior entrega, el tercer àlbum, De cap per avall (2019). A més la plana oficial del grup i un videoclip.
https://ambauka.cat/
https://www.youtube.com/watch?v=dFXXYPaE4xE&list=PLlBdQouRiwSLoyXHCPYFsUyAeLyMS1_mF&index=1
No us perdeu aquest àlbum! Ni la gira d’aquest estiu!
Recomanat per la Biblioteca de Pallejà
-
La Katya és una nena que esquiva tot allò que vingui del seu entorn, independent i amb les coses clares, només troba refugi en la pila de còmics que té repartits per la seva habitació. Una tarda plujosa, tornant corrents cap a casa, la Katya topa amb un os malferit que ha quedat atrapat en una branca del bosc.
En aquest moment de pluja i desconcert comença una de les històries d’amistat més fermes que s’hagin vist mai entre una nena i un os, en Kodi. Una amistat que superarà distàncies i entrebancs, una aventura d’un os amb un cor tan gros com un vaixell de pesca!
Aquest còmic ens regala unes il·lustracions molt boniques, delicades i plenes de vida.
Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró
-
El Testament de John Silver
Barcelona : La Galera, 2007
John Silver, pirata de la famosa història de L’Illa del tresor, que va fugir en un petit bot amb una part del tresor sense dir res a ningú. Ara ha canviat el seu cognom per Woods, amb els diners ha aconseguit una cama de fusta. Vol treure profit dels diners que va trobar a l’illa i poder viure com un senyor. Per això la imatge és important, i decideix comprar-se roba nova i començar una nova vida, viatjant de nou en vaixell però aquesta vegada com a passatger i no com a tripulant. Malauradament acaba en un lloc que no esperava, i convertint-se en presoner d’una persona que l’anomenava “amic”.
Jim Hawkins rep la ullera de llarga vista de John Silver, el seu antic company de La Hispaniola, li ha deixat en el seu testament. Però, que ha estat d’en Silver des de la darrera vegada que es van veure? Com li devia anar la vida després de fugir amb la bossa de monedes d’or?
Aquesta història ens apropa al Silver més humà, a qui la vida no li paga bé, i el porta a ser desconfiat del gènere humà. Tindrà bons motius?
Adequat d'11 a 12 anys
Recomanat per Eva Jiménez Díaz de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat
-
Tot el que cal per fer una casa en un arbre
32 pàgines no numerades : il·lustracions en color ; 29 cm
Com triar un bon arbre per fer-te una casa en ell? Això segurament ho hem somniat tots quan érem nens.. Amb fustes, amb materials reciclats, emportant-nos uns binocles per observar el nostre voltant, robant unes mantes de casa per si refreda, amb un petit rebost per si entra la gana … I si això es comparteix amb amics, molt millor!
Tot això i més és el que ens proposa Carter Higgins en el meravellòs llibre “Tot el que cal per fer una casa en un arbre”< /p>
Aquest àlbum, il·lustrat per Emily Hugues, reconeguda des de l’èxit del seu llibre “Salvatge”, és una crida de respecte a la natura a través d’un viatge per diferents països i cultures, que tenen en comú aquests meravellosos arbres on trobar el nostre lloc en el món des d’on observar la natura, i inventar mil i una aventures.
I no patiu si viviu a les ciutats, perquè tot el que et cal per fer una casa en un arbre és temps i mirar amunt.
Adequat de 6 a 8 anys.
Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca Central de Viladecans
-
Fa temps que es parla del canvi climàtic i de la greu situació que vivim al nostre planeta. Aquí trobareu una obra de coneixements que ens parla d'un mitjà de transport sostenible i el més usat del món: la bicicleta.
Amb un llenguatge planer i desenfadat farem un repàs des dels seus inicis passant per diferents països i mostrant que la bicicleta és dels millors mitjans de transport que contribueix a fer un planeta més sa. Tot plegat acompanyat per unes il·lustracions divertides i amb molt de color. Pedaleu i respireu!
Adequat de 9 a 10 anys.
Recomanat per Jordi Bosch Canalias de la Biblioteca del Sud de Sabadell