exemple novel·la juvenil
Per als que no es rendeixen
Per envoltar-se de la màgia
Videorecomanacions de novel·la juvenil
Diumenge al matí...
Recomanacions de Literatura Juvenil
-
L’autor ha aconseguit crear un nou personatge inoblidable, que coneixem des de que és un nadó que creua el mar, en braços de la seva mare, amb el desig d’arribar al paradís.
El viatge llarg, dur i ple de perills acaba amb la vida de la dona i deixa la petita Kambirí en mans d’un metge de Lampedusa que decideix adoptar-la.
L'autor aconsegueix transmetre una sensació de desassossec en la narració del viatge en pastera, un malestar emotiu que s'intensifica quan connectes la ficció que estàs llegint amb els malaurats viatges que es produeixen tan sovint al nostre mar Mediterrani.
En Lluís és capaç de dibuixar amb paraules, imatges d’una força sorprenent.
Kambirí és un relat agredolç carregat d’afecte i solidaritat, però que alhora mostra el despòtic abús que contínuament es produeix amb els migrants desesperats per fugir de guerres i misèria, que afronten un viatge ple d’incerteses que massa sovint té un tràgic final. Però també dona a conèixer persones meravelloses com el doctor Salviati i un grup d’habitants de l’illa de Lampedusa que acullen a la Kambirí amb un immens amor desinteressat.
Lluís Prats (Terrassa 1966). Va estudiar Història de l'Art i Arqueologia a la UAB i a la UdG, >i durant uns anys es va dedicar a la investigació i a la docència. Ha escrit assaig, llibres d'art, novel·la històrica, i més d'una dotzena de novel·les infantils i juvenils traduïdes a varis idiomes, d’entre les quals destaca Hachiko, el gos que esperava (La Galera, 2015), per la qual va rebre el premi Josep M. Folch i Torres i Merrick, la veritable i meravellosa història de l’home elefant.
Per a joves lectors.
Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.
-
A.F. Harrold (Anglaterra, 1975) és poeta, rapsode, escriptor i autor d’ "Els imaginaris", la seva novel·la amb més projecció fins al moment i editada també per Blackie Books, que fou mereixedora de l’UKLA Awards en la seva categoria.
En "Una cançó de molt lluny", Harrold, admirador fervent de Tolkien, es torna a endinsar pels camins de la fantasia de la mà d’en Nick i la Frank. Tant l’un com l’altra, amaguen un secret: el d’ella, una sensació de solitud que no la deixa viure causada sobretot per l’assetjament que sofreix per part d’uns companys d’escola; el d’ell, un misteri que habita el soterrani de casa seva. Els dos protagonistes es faran còmplices i miraran d’aturar els éssers sobrenaturals d’altres mons que es volen fer els amos del nostre.
Una novel·la juvenil amb una edició i unes il·lustracions excel·lents, que abocarà el lector, tal i com els succeeix als protagonistes, cap a aquest univers paral·lel imaginari, però que també l’encararà sense pietat a la solitud, la por i l’assetjament que pateixen la Frank i en Nick al món real.
Més informació:
Recomanat per Bib. Sant Ildefons. Cornellà de Llobregat.
-
A la Nedadora trobaràs, adolescents, professors, solitud, incomprensió, assetjament... Un còctel magníficament equilibrat per un autor que connecta amb el lector jove, com pocs ho fan.
La vida és prendre decisions i arriscar-se.
La Jane s'adona, estant de vacances, que a pocs metres del món de luxe on ella es troba passant l'estiu, hi ha camps de refugiats plens a vessar de persones visquent de manera indigna, nens famolencs i malalts desatesos. Un contrast esperpèntic.
Les màfies que s'aprofiten de les necessitats més primàries dels refugiats, els abusos als que es veuen sotmesos, la poca honorabilitat d'alguns cossos policials i el sentit de l'honor i la solidaritat que neix a nivell individual i que, en ocasions, pot tenir més força i reeixir millor que un exèrcit sencer.
VIII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura
Per a joves lectors.
Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar
-
Avui recomano una lectura sensacional, una passejada per més de 100 anys d'història, com una càpsula del temps, engalanada amb unes il·lustracions precioses, un nou títol que segueix fent justícia a la col·lecció Petites joies per a grans lectors.
Qui no té dret a omplir una maleta amb el somni d’una vida millor? Una maleta que passa de mà en mà, testimoni silenciós de vides diferents que transcorren durant el segle XX. Les colònies tèxtils, la revolució obrera, la guerra civil, l’exili, el fes l’amor i no la guerra, la caiguda del franquisme. I les migracions –volgudes o no– que mai s’aturen.
Un relat poètic que ens porta a reflexionar sobre la tendència cíclica de la història, que tendeix a repetir-se, com si no n’aprenguéssim mai prou.
La Maleta és una col·lecció d'instantànies magníficament ben trenades, que confeccionen un relat preciós que esdevé interessantíssim viatge en el temps. La Gran Guerra i la Guerra Civil, dos períodes tràgics de la nostra història, capturats a la perfecció per l’autora, amb una increïble brevetat.
A mesura que avancem en la lectura, veiem com la maleta, protagonista indiscutible de la història, evoluciona segons les necessitats de cada moment i del propietari, a les mans del qual es troba, sempre interessant i, per descomptat, funcional. Ara bé, el seu destí al camp de refugiats és dels més dolços, doncs esdevé bressol per un nadó, un recer d'escalfor en un espai inhòspit.
L'autora Núria Parera Ciuró va néixer a Barcelona el 1972. És llicenciada en Ciències de la Informació i s’ha format com a escriptora a l’Obrador de la Sala Beckett, a Barcelona.
A partir d'11 anys.
Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar
Els més nous
-
Quan la Vita Marlowe aterra a Nova York des d’Anglaterra amb la seva mare, no sap que està a punt d’emprendre una arriscada aventura per ajudar al seu estimat avi, en Jack Welles, un famós estafador. La màfia l’ha enganyat i ara està a punt de perdre-ho tot. La Vita farà el possible per ajudar-lo i amb aquest objectiu inicia un pla ajudada per un carterista i dos talentosos aprenents de circ. Tots quatre es trobaran immersos en una trepidant aventura plena d’emoció i perills amb el propòsit de recuperar la llarg del seu avi.
*Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
Una història apassionant d’intriga i cerca de la pròpia identitat on de manera natural queden reflectits diferents temàtiques de plena actualitat: les relacions amorosos de tot tipus entre els joves, el perill de les relacions possessives i tòxiques, la influència de les xarxes socials, l’adaptació a les noves tipologies de família,.... Llegeix el primer capítol-
*Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
Todo este tiempo
Barcelona : Nube de Tinta, abril de 2021
Kyle i Kimberly eren la parella perfecta des de l’institut. Però la nit de la graduació tenen un accident en cotxe i Kimberly mort. La vida de Kyle canvia per a sempre i no sembla que ningú pugui entendre’l. Llavors arriba la Marley. Ella està passant per una situació similar i, quan coneix en Kyle, totes les seves emocions secretes i mai expressades connecten immediatament. Tots dos troben en l’altre la resposta al seu dolor, però alguna cosa està a punt d’ocórrer que farà que les seves vides esclatin de forma insospitada.
**Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
-
Hi ha persones que desperten tanta fascinació́ com rebuig, que t’atreuen com un imant i alhora et fan por, i alguna cosa et diu que val més que et mantinguis lluny d’elles. Aquesta història és la d’una d’aquestes persones. Es diu Ben, i potser ja n’has sentit a parlar. De fet, aquesta història comença en un funeral. El mort no tenia ni 24 anys i l’han assassinat. Uns paios que el detestaven van decidir matar-lo a cops. Al comiat només hi han assistit vuit persones. Quan moren, què ens en queda, d’aquells que hem estimat? Nosaltres. Quedem nosaltres. La nostra memòria, els nostres records. Allò̀ que en fem.
**Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals