El Premi Llibreter 2024 : guanyadors

Finalistes del Premi llibreter 2024 

 

El Premi Llibreter celebra 25 anys guardonant els millors llibres de l’any segons les llibreries. La voluntat del guardó és reivindicar l’ofici llibreter i promoure la literatura de qualitat.

Es lliurarà el proper 27 de juny a

Hi ha 6 categories diferents i s'ha lliurat el 27 de juny a la sala Paral·lel 62 de Barcelona. Per tant les categories d'Infantil i Juvenil tant internacional com catalana i la d'Àlbum il·lustrat ja tenen triats els seus llibres guanyadors. Sàpigues quins són.

 

 

Àlbum Il·lustrat

 
““

Guanyador

Papallona / Marc Majewski

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La protagonista d'aquesta història, amb molta gràcia i determinació es fabrica una enginyosa disfressa de papallona. Quan els altres nens fan malbé les seves precioses ales i antenes, és el pare qui la reconforta, anima i ajuda a començar.

 

““

Finalista

El Temps és una flor / Julie Mostard

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Què és el temps? El temps és el tic-tac d’un rellotge i nombres i mots en un calendari. El temps és això i molt més. El temps és una llavor esperant a germinar, una flor que s’obre i després es marceix, un arbre que creix. El temps pot passar lentament o ràpid, pot ser curt o llarg.

(text sencer)

 

 

““

Finalista

La visita / Núria Figueras, Anna Font

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Una petita guineu es queda sola al seu cau i malgrat l’advertència de la seva mare, de no obrir a ningú, deixa entrar una visita sorprenent: el Silenci. Després d'uns instants de desconfiança i por, aprendrà amb el seu convidat que no necessita música per a ballar, ja que els batecs del cor marquen el ritme.

 

Infantil i juvenil de literatura catalana 

 

““

Guanyador

I diumenge meteorit / Albert Pijuan

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Dimarts ens anuncien per tots els mitjans que un meteorit està a punt de xocar contra la Terra. Oh, a punt a punt, però quan? Segons els càlculs dels que en saben, sembla que l’impacte es produirà... aquest diumenge! Hosti, i jo que encara no he fet res amb l’Adhara. O més ben dit: i l’Adhara que amb prou feines sap que existeixo!

 

““

Finalista

El dia que les onades del mar em van entrar a la panxa / Cinta Arasa

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

L’Aran recorda les millors vacances de la seva vida, l’estiu que va conèixer el Tià, la Gertrudis i l’Enriquet, els seus amics de l’Illa. L’estiu que va sortir a navegar molts dies, va contemplar les estrelles del cel i va bussejar per veure els peixos de colors al fons del mar.

 

““

Finalista

Lloba grisa : la història de la Demèter  / Maite Carranza

Veure disponibilitat a l'Aladí

Des de temps immemorials, els clans de les bruixes Omar han viscut amagant-se de les sanguinàries bruixes Odish. La Demèter, la nena oracle d’Amorgós, ignora l’abast dels seus poders fins que la seva màgia atreu la mirada de l’Odish Ate.

 

Infantil i juvenil de literatura internacional

 

““

Guanyador

Guia màgica d’autodefensa amb galetes / T. Kingfisher

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Amb 14 anys, la Mona no s'assembla pas als mags encarregats de defensar la ciutat: no pot controlar els llamps o parlar amb l'aigua, per exemple. De fet, la seva màgia només funciona amb la farina, i el seu company màgic és un cubell de massa mare que no és precisament un tros de pa. Així, la Mona té una vida fàcil: treballa a la fleca de la seva tieta, on entreté els clients fent ballar les galetes de gingebre en forma d'homenets.

(text sencer)

 

““

Finalista

En King i les libèl·lules / Pep Puig

Veure disponibilitat a l'Aladí

Enllaç a la versió digital

En King té dotze anys i està convençut que el seu germà gran, Khalid, que acaba de morir, s'ha reencarnat en una libèl·lula, des que en va veure una de col·locada sobre el taüt el dia del funeral. Cada tarda surt a trobar-se amb en Khalid, que encara el visita en somnis, i li explica tot de coses, com feia quan era viu.

(Text sencer)

 

““

Finalista

El desnuador d’embruixos / Frances Hardinge

Veure disponibilitat a l'Aladí

En un món on qualsevol pot llançar un malefici que destrueixi vides, només una persona té el poder de desfer-los. En Kellen no comprèn del tot el seu do, però ajuda aquells que han estat maleïts, inclosa la Nettle, atrapada durant anys en el cos d’un ocell. Ara és la seva fidel companya i aliada més propera. Però aquell que desnua embruixos duu una maledicció en si mateix, llevat que la Nettle i ell puguin destruir-la.

(Text sencer)

 

 

 

 


 Ves a la plana principal de Gènius