Dolços de Sant Jordi

Bread

Ets dels que devores els llibres?

Doncs amb aquesta recepta del pastís de Sant Jordi, ben segur que el voldràs devorar, perquè estàs a punt per cuinar un llibre ben dolç!

 

Ingredients:

  • 3 planxes de pa de pessic
  • Crema pastissera
  • Almívar
  • Trufa cuita

 

Passos:

1. Talla dues de les planxes per la meitat.

2. Pinta la meitat de la tercera planxa amb l'almívar.

3. Escampa la trufa a sobre de l'almívar

4. Posa la segona capa de pa de pessic

5. Afegeix trufa a sobre

6. Repeteix l'operació tants cops com vulguis. Es recomana posar 4 o 5 capes!

7. Tanca el llibre amb la meitat de la primera planxa.

8. Pinta la coberta del llibre amb l'almívar

9. Escampa la crema pastissera

10. Cremem la crema. (ull! demana ajut a un adult per fer aquest pas)

11. Afegeix una rosa de caramel

12. Escriu Sant Jordi amb cobertura de xocolata!

 

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial de Sant Jordi

Ves a Gènius

Cake

Sabies que el pa de Sant Jordi el va crear el forner barceloní Eduard Crespo l'any 1980? T'atreveixes a cuinar-ne un? És molt fàcil! Només cal que segueixis la recepta d'en Jean-Pierre Pi Ferrer!

Per Sant Jordi, no t'oblidis de la rosa, el llibre i els dolços!

 

Ingredients:

400 grams de farina de força (farina de pa)

200 mil·lilitres d'aigua

15 grams de llevat

5 grams de sal

40 grams de nous

120 grams de sobrassada de Mallorca

80 grams de formatge

 

 

Passos:

1. Fes un volcà amb la farina

2. Afegeix el llevat diluït amb l'aigua tèbia i la sal.

3. Amassa-ho fins a obtenir una bola.

4. Divideix la massa en tres parts.

5. Barreja cadascuna amb un dels ingredients (una amb formatge, una amb nous i l'última amb sobrassada.

6. Estira cada massa amb un corró de cuina.

7. Talla amb un ganivet la massa de la sobrassada en 4 parts iguals i la del formatge en 5 parts iguals.

8. Posa una massa al costat de l'altra creant capes. Primer una de formatge i després la de sobrassada fins a formar les quatre barres de la senyera.

9. Amb la capa de nous embolica i rodeja les altres capes.

10. Deixa que reposi la massa fins que el seu volum sigui el doble.

11. Posa la massa al forn a 180 graus durant 30 minuts.

 

 

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial de Sant Jordi

Ves a Gènius