Patum de Berga

 

La Patum de Berga és l'única celebració derivada de les antigues processons del Corpus medieval que ha arribat fins als nostres dies. També és la festa més antiga que encara es fa ja que possiblement existeix des de final del segle XIV. Va ser declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco el 25 de novembre de 2005.

A banda d’alguns actes previs, els actes principals de La Patum duren cinc dies i se celebren anualment del dimecres al diumenge de la setmana de Corpus. Aquest any per tant es començarà a meitat de juny. 

Hi ha tot un seguit d'actes i tradicions que cada any es presenten en el mateix ordre però destaquen sempre, les desfilades, els balls, la música, el foc i la passió dels milers de participants molts d'ells visitants per uns dies.

La Patum també és cosa de nens, es fa la versió infantil el tercer dia de la Festa amb moltes activitats inspirades amb en les d'adults però adaptades amb les mesures de seguretat adient. Es tracta d'una autèntica preparació i presa de contacte dels nens amb la festa tradicional de Berga.

Mira aquesta guia de lectura publicada pel prestatge de cultura popular

 

Vés a l'especial de les festes