Festes - Gènius

Especial temàtic

Festes i tradicions populars

Les Festes i les tradicions populars

Castellerscorrefocs, balls de diables, festes amb pirates, trabucaires, danses tradicionals i per suposat l'exhibició i participació de les bèsties populars són alguns dels actes festius que els diversos pobles del nostre territori organitzen i gaudeixen en temps de Festa Major. Aquestes tradicions es repeteixen al llarg del temps i donen caràcter a aquestes celebracions tan esperades per grans i petits.

L'origen de les festes populars guarda relaciò amb la celebració d'un fet molt important en la història d'un barri o d'un poble, com per exemple, la data de la seva creació. Alguns cops es fan en honor s'un sant patró o santa patrona.

A l'especial que hem preparat a més de conèixer els elements que formen part d'un seguici festiu trobaràs algunes guies de lectura amb contes sobre les tradicions, un joc molt especial on hauràs de trobar els objectes que formen part d'una festa, i t'explicarem festes molt conegudes com la Patum de Berga, potser la més coneguda de totes les que es fan a la Província de Barcelona i d'altres que passen més desapercebudes com la Festa de la Col de la Roca del Vallès.

També podràs veure com durant tot l'any sempre hi ha motius pel festeig i la celebració.

 

 

Destaquem

Us recomanem

Joc : Busca i troba de la Festa Major

Et presentem un nou joc molt divertit.

Has d'assenyalar, en el mínim temps possible, els objectes de la Festa Major que s'indiquen a la part inferior de la pantalla.  

 

Busques informació

El seguici de la Festa

Totes les festes tenen els seus integrants característics. Pots conèixer els més típics.

Sant Joan 1

 Gaudeix de la nit més curta i màgica de tot l'any. Molta festa i diversió per rebre l'estiu !

Gegants

Coneixem més coses sobre els gegants i els nans, figures molt importants a les festes. Parlem sobre el Gegant del Pi, un dels més coneguts.

Els castellers i la colla castellera de la canalla lectora

Segur que alguna vegada has vist al teu poble o ciutat, l'actuació d'alguna colla castellera. És un moment molt especial. Fins i tot...

La Flama del Canigó

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el...

Festes durant l'any

Guardant relació a les diverses èpoques de l'any trobem tot un seguit de celebracions destacades. En aquest apartat recollim els cinc moments...

Correfoc

El correfoc és una part present a moltes festes que agrada molt a grans i petits. Mira el dibuix que pots colorejar.

El bestiari i els dracs

Parlem de dracs i bèsties

Guia de lectura sobre les festes a Vilanova i la Geltrú

A continuació trobaràs una guia de lectura que inclou un recull d'obres s'autors vilanovins i publicacions fetes a Vilanova i la Geltrú.

Festa dels pirates i premianencs

Et parlem d'una festa que tindrà lloc el proper mes de juliol : la festa dels pirates i premianencs

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació