Fira de Bolonya 2017

Del 3 al 6 d’abril ha tingut lloc la  Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair), on es presenten els millors llibres per a nens i nenes que es van editar l’any passat.

Bolonya és una localitat del nord d'Itàlia que acull des de fa 54 anys una de les fires del llibre infantil i juvenil més importants del món.

 

Unes bibliotecàries catalanes apassionades per la literatura infantil i juvenil van anar a Bolonya i a Florència. 

A la fira hi eren els autors d'unes obres que són la matèria prima de laboratoris de lectura, hores del conte, tallers, clubs de lectura, exposicions de fons i altres activitats de foment de la lectura a les biblioteques públiques. Són molt importants; de la seva qualitat en depèn que es desvetlli el gust per llegir des de ben petits.

Si cliques aquest enllaç trobaràs recomanats uns llibres que són com petites joies. 

Aquest any Catalunya, les Illes Balears i Valencia són les convidades d’honor. Molts dels nostres autors i il·lustradors tindran un apartat especial a la fira que comptarà amb diverses exposicions. Una es diu “Vet aquí una vegada”, 17 il·lustradors amb una trajectòria ja consolidada; l’altra  “Compartir un futur” una mostra dels treballs de 42 il·lustradors menors de 40 anys.  

 

També es lliuraran els premis a les millors obres publicades al 2016. Entre els guanyadors hi ha dos noms catalans:

 

El llibre Un jardí, d’Isidro Ferrer i María José Ferrada de l’editorial A buen paso, ha rebut una menció especial en la categoria de ficció; i dins de la categoria Nous Horitzons, la guanyadora ha estat la il·lustradora Laura Borràs, per l’àlbum El camino de Marwan, editat per l’editorial Xilena Amanuta i amb text de Patricia de Arias. El premi al millor llibre de ficció ha recaigut en La nena dels llibres, d’Oliver Jeffers i Sam Winston, un àlbum il·lustrat basat en els llibres que han llegit els nens i adolescents de totes les èpoques, editat per Andana Editorial al nostre país. El pots trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipal.

 

I a més amb la cloenda del festival s'ha entregat el premi Strega amb 5000 euros per l'autor i aquest cop l'ha guanyat David Cirici per la seva obra Molsa (que pots trobar recomanada al portal Gènius)

Aquest premi es va començar a atorgar ara fa dos anys i es el resultat de l'elecció feta per joves de més de cinquanta escoles italianes.

A continuació t'oferim un tast de les obres dels 17 il·lustradors de l’exposició “Vet aquí una vegada”:

 

 


 


 


 

 

 


 


 

 

 


 

 

 


Pots veure la imatge de Gusti que surt al catàleg de l'exposició.

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 


Pots veure la imatge de Joma que surt al catàleg de l'exposició. 

 

 


 

 

 


 

 

 


Pots veure la imatge dibuixada per Fina Rifa que surt al catàleg de l'exposició.

 

 


Aquesta és la pàgina oficial de la Fira.
A la plana de l'Institut Llull trobaràs més informació.
Mira la plana sobre el Dia Internacional del Llibre Infantil